Ъглови дивани за хол - холни ъгли

(419 продукта)

Ъглови дивани за хол – дзен присъствието в дома

Модерен ъглов диван за хол и дневна
Модерен ъглов диван

Ъгловите дивани за хол са любим детайл от обзавеждането, който притежава магическата сила да придаде атмосфера на уют във всеки дом. Това е и причината в техните дизайн и функционалности да бъдат влагани толкова идеи, придавайки на ъгловите дивани за хол почти божествено присъствие в дневната.

Как да изберем правилния за дома ъглов диван за хол

Изборът на подходящ ъглов диван за хол би трябвало да бъде продиктуван от комбинация от фактори, които да ни подскажат вярната посока сред многообразието от цени, цветове, стилове, размери и модели ъглови дивани за хол. Подобно на парченца от пъзел, всеки компонент от обзавеждането притежава свое собствено разположение, което да ни гарантира зашеметяващ финален резултат.

На първо място би следвало да определим точните модел и местоположение на ъгловия диван за хол, съобразени с квадратурата и формата на стаята. Дневна с квадратни размери трудно би позволила позиционирането на ъглов диван за хол с две лежанки, поради голямата вероятност от възпрепятстване на свободното отваряне на врата или прозорец, както и подобен модел ъглов диван за хол би придал задушаващо усещане, поради липсата на простор около ъгловия диван за хол с две лежанки. Оптимален вариант би бил стандартен модел ъглов диван, който да излъчва простор и чувство на свобода. Дори и изборът на стандартен ъглов диван за хол би следвало да бъде предварително обмислен, особено ако лежанката му заема част от пространството под прозореца или се приближава прекалено много до вратата, създавайки ограничение при отварянето ѝ.

Насочвайки се към конкретен модел ъглов диван за хол с ориентировъчни размери, то следва да обърнем внимание и на желания от нас дизайн. Цветовата гама при ъгловите дивани за хол е от ключово интериорно значение, поради силния акцент, който придават ъгловите дивани за хол, вследствие на забележителните им размери. В случай на прекалено изчистен и неутрален основен цвят на стените в дневната, допълнени от по-семпло холно обзавеждане, то бихме могли да внесем дързък щрих чрез ярък ъглов диван за хол, придавайки му непринудена магнетичност.

Ако предпочитаме да заложим на по-семпло цялостно интериорно решение, то ъгловият диван за хол би могъл да бъде в по-класически цвят, придавайки акцент на помещението чрез по-натрапчив цвят при декоративните възглавнички. Изхождайки от същата интериорна гледна точка за баланс, то ъгловият диван за хол налага семпла визия, ако предварително сме заложили на силно внушение чрез обзавеждането, завесите и килима, а дори и по-пъстър фототапет, който придава достатъчно очарование и цвят на помещението.

Стандартни ъглови дивани за хол

Ъглов диван с цветни възглавници
Стандартен ъглов диван с цветни възглавници

Ъгловите дивани за хол с една лежанка са непристъпен стандарт в дома. Тези модели ъглови дивани за хол са достатъчно големи, за да погълнат цялата семейна любов, а същевременно са достатъчно компактно решение, което почти не би създало пречки в домакинството. Стандартните ъглови дивани за хол придават завършеност на всяка една стая, независимо дали става въпрос за самостоятелна дневна или комбинирано помещение от дневна с кухненски бокс.

Лежанката на тези модели ъглови дивани за хол би могла да бъде позиционирана както в най-удобния и същевременно отдалечен от кухненската част ъгъл, така и да бъде използвана като неофициална граница между двете помещения. При някои модели стандартни ъглови дивани за хол срещаме и вградена етажерка от едната страна на подлакътника, която допълнително да аранжираме с книги, снимки и малки декорации по подходящ начин, който да придаде усещане за граница, подобно на стандартните секции и етажерки. По този начин успешно бихме отделили кътчето за релакс, обособено от ъгловия диван за хол, от останалата част на помещението.

За да не създаваме подобни визуални бариери в дневната, то лежанката на ъгловия диван за хол би следвало да бъде разположена до стена, съобразявайки дължината ѝ с евентуална врата или прозорец. Дори и прозорците ни да са със стандартни размери, то наличието на ъглов диван за хол, чиито размери навлизат в пространството на прозореца, би възпрепятствало свободното спускане на пердета и завеси.

Ъглови дивани за хол с две лежанки

Ъглов диван за хол с две лежанки
Ъглов диван за хол с две лежанки

Водейки се от изказването на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече.”, то и ъгловите дивани за хол с две лежанки притежават повече във всяко едно отношение. Със сигурност подобни модели ъглови дивани за хол очароват с повече мекота, повече стил, повече пространство, но и същевременно очакват повече внимание. Ъгловите дивани за хол с две лежанки не биха били оптимален избор за всеки дом. По-сериозните им размери налагат нуждата от дневна с по-внушителна квадратура или поне с по-правоъгълна форма, която да позволи свободното позициониране на ъгловия диван за хол, без двете му лежанки да са притиснати между стените на стаята.

Тези модели ъглови дивани изглеждащ съвършено, поставени на разстояние не просто от стените от двете страни на лежанките, но и изцяло отдалечени от стената зад тях. Подобен естетически подход придава простор и светлина на помещението, а и със сигурност не би създало неудобства, дори и цялата стена зад ъгловия диван с две лежанки да представлява френски прозорец. Това интериорно решение, обаче, изисква самостоятелна и голяма дневна или наистина значителна квадратура на общото помещение, която да позволи да придадем на кухненската част същата импозантност и простор.

Холни ъгли за безапелационен релакс

Луксозен кожен ългов диван за хол с релакс механизъм
Кожен ългов диван за хол с релакс механизъм

Холните ъгли сами по себе си са синоним на комфорта и качествената почивка. Независимо от това, някои модели успяват да надградят дори и съвършенството на обикновените ъглови дивани за хол. Допълнителните облегалки за глава са само бегла прелюдия към удобствата, които предлагат холните ъгли, за които сме склонни да заплатим и съответно по-висока цена за по-високо ниво на комфорт.

Ъгловите дивани за хол с включен релакс механизъм ни позволяват да се насладим на петзвезден релакс само с едно движение посредством ръчка, която отпуска облегалката назад, докато предната долна част на ъгловия диван за хол се вдига нагоре, отпускайки тялото ни в почти хоризонтална и същевременно ергономична поза.

В зависимост от моделите холни ъгли, релакс механизмът може да бъде както един, така и няколко, всеки от които управляващи се независимо един от друг. За да не се налага да нарушаваме безапелационния комфорт на тялото и ума си, някои модели холов ъгъл притежава вграден мини бар, който представлява шкаф с елегантен повдигащ се капак, като със сигурност подобни екстри биха придали на вечерта ни безкомпромисно удоволствие, независимо дали рутината на ежедневието ни е попаднала в „извънредно положение”.

Виж още