Бебешки колички

(124 продукта)

Бебешки колички за малките откриватели

Бременността проличава по порцелановата кожа и необичайния блясък в очите, още преди самата майка да е разбрала за бъдещата си рожба. Това са първите промени, които символизират зараждането и развитието на нов живот, но не само за детето, а и за неговия покровител в живота.

Бременността се слави като един от многото бъдещи най-прекрасни моменти за всяка жена, но това неминуемо е съпроводено и с редица вълнения и притеснения, част от които са свързани с избора на правилната бебешка количка, практично и въпреки това функционално обзавеждане за бебешката стая, както и всякакви други необходими бебешки аксесоари. Казват, че всяка майка знае кое е най-доброто за нейното дете, а ние от Mebeliarena.bg сме се погрижили за най-доброто за всяка майка.

Препоръки при избора на бебешки колички

Разнообразието от бебешки колички понякога внася много повече смут, отколкото ползи в избора на бъдещите родители. Еднакво изглеждащи бебешки колички се разполагат в ценови класове с огромна разлика, а на пръв поглед дори няма основание да дадем в пъти повече пари за бебешка количка, която разполага със същите аксесоари като евтиния си прототип.

С тази дилема се сблъскват почти всички родители, особено когато очакват първото си дете. Разликите между бебешките колички, обаче, се крият в някои детайли, на които би било редно да обърнем по-сериозно внимание преди да предприемем стъпката по закупуване на бебешка количка.

Първото нещо, което всички биха ни посъветвали, е да търсим маневрена бебешка количка. Тази предпоставка зависи много от големината на гумите на бебешката количка, както и градуса на въртене на предните колела. Амортисьорите на шасито също биха спомогнали за гладкото бутане на количката, както и за комфорта на бебето в нея.

Друга важна предпоставка за избора на бебешка количка са нейните килограми. Може и да няма съществена разлика между 2 килограма при празна бебешка количка, но когато бебчето я изпълни и пораства в нея всеки ден, по-леката бебешка количка ще разкрие своя комфорт с пълен потенциал.

Цветът на бебешката количка също не е без значение. Оставяме настрана зависимостта между пола на бебето и палитрата на бебешката количка. Цветовата гама, към която сме се насочили, би следвало да бъде съобразена и със сезона, през който бебчето ще се вози най-активно в бебешката количка. Черните бебешки колички, например, не са особено удачен вариант за летния сезон, защото черният цвят привлича най-силно слънцето.

Колкото и да избягваме разходките през най-горещите часове от деня, то със сигурност ще се случи да излезем при по-високи градуси, рискувайки да превърнем бебешката количка в соларна печка за бебето. По-светлите цветове бебешки колички също се явяват рядък избор поради по-лесното замърсяване и захабяване на коша.

Бебешки колички – всичко в едно

Съблюдавайки няколкото основни правила относно основните характеристики на една бебешка количка, ние започваме все по-активно да сравняваме предимствата и аксесоарите, които ни предлагат различните модели бебешки колички.

Най-практичният избор са комбинираните бебешки колички 2 в 1 и 3 в 1, които включват в себе си няколко сменяеми коша. За да не се налага да купуваме нова бебешка количка след първата година, повечето модели бебешки колички се предлагат с кош за новородено, трансформиращ се в реверсивна седалка чрез отстраняване на предпазния борд. Обичайно бебешките колички се предлагат с ограничение до 15 кг, като някои модели са тествани до 22 кг.

Трансформираща сгъваема бебешка количка 3 в 1
Сгъваеама бебешка количка 3 в 1

Дори и да не се налага да използваме бебешката количка до максималното ѝ натоварване, така поне си гарантираме нейната устойчивост във времето, особено когато се налага да ползваме отделението за багаж с някои по-тежки покупки.

Бебешките колички със система за бързо и лесно сгъване и автоматично заключване са истинско удоволствие за родителите, особено когато често ни се налага да прибираме бебешката количка в багажника на колата. Като бонус към комбинираните варианти на бебешките колички са и столчетата за кола, които ни спестяват поредната бебешка покупка в началото, а и улесняват, и значително намаляват багажа ни, когато предприемаме кратки разходки извън града, защото могат да се монтират вместо коша на бебешката количка.

Летни бебешки колички

Летните бебешки колички притежават две значителни предимства – по-леки са и значително с по-ниска цена. Истината е, че кошът за новородено се ползва за ограничен период от време, а при някои бебета дори си остава непокътнат. През последните години бебеносенето навлезе в пълна сила в световен мащаб, като все повече родители предпочитат да се възползват от практичността и предимствата му. Тази тенденция, обаче, не изключва напълно бебешките колички от живота на мъниците.

Колкото и да са удобни ергономичните раници и слингове за родителите, а същевременно и за бебчето, в процеса на растеж мъникът става все по-тежък и жизнен, нуждаещ се от свое лично пространство.

Летните бебешки колички позволяват на малкия откривател да се запознае със света отблизо, докосвайки го до заобикалящия пейзаж. Там той може свободно да се забавлява или хапва, докато наблюдава внимателно и с интерес всичко, случващо се около него. Дори и в моментите, когато бебока се нуждае от почивка, летните бебешки колички позволяват височината на гръбчето да се регулира до пълно легнало положение, доставяйки му необходимата почивка по време на разходка.

Бебешки колички за близнаци

Ако родителството си е изпитание по принцип, то близнаците са черешката на тортата. Двойно повече любов, двойно повече щастие, но и тройно повече предизвикателства. И още първото затруднение срещаме при избора на бебешка количка, двойна бебешка количка. За щастие, инженерната и модерна мисъл се развива с невероятна скорост, създавайки най-компактния и комфортен вариант на бебешка количка за близнаци – Chipolino Туикс.

Качествена универсална бебешка количка за близнаци за момче и момиче
Качествена и модерна бебешка количка за близнаци

Абсолютно огледални и изцяло независими, двете седалки се регулират поотделно спрямо индивидуалния комфорт на всеки мъник. Всяка страна на бебешката количка разполага с отделен 5-точков обезопасителен колан, отделен регулируем сенник с прозорче и солидна козирка, самостоятелно подплатено покривало и регулируеми поставки за крачета.

За да се открои личното пространство на мъниците още от ранна възраст, бебешката количка за близнаци разполага и с два отделни коша за багаж с капак.

Този вариант на бебешка количка за близнаци е максимално олекотен до 16.3 кг, създаден със здрава и солидна рама, която да издържа две деца със самостоятелно тегло до 22 кг. Цветовата гама е в черен или графитен универсален цвят, като може да се избере и модел с нюанси в синьо и розово, предназначени за момче и момиче.

Виж още