Смесители за баня

(502 продукта)

Смесители за баня – дързък щрих от интериора

Стандартен едноръкохватков смесител за баня
Стандартен смесител за баня

Зааслужено и ненадминато банята си остава това кътче за релакс у дома, което ни предразполага към всякакви разкрасителни и отпускащи ритуали. Затова е важно да обърнем специално внимание както на интериора, така и на удобствата, които ни предлага тази домашна СПА зона. Дори и самият избор на обзавеждане би могъл да отключи у нас усещане за релакс, затова можем да открием разнообразие от модели в различни стилове дори при смесителите за баня.

Ретро месинговите смесители за баня са съвременен представител на аристократичния стил, превъплъщаващ визията за изтънченост дори и на най-префинените кралски особи. Ако пък погледът ни е отправен към утопичното бъдеще, то бихме могли да се насладим на дизайна на сензорните смесители за баня, които дори надминават стандартите на модерния начин на живот.

Стенни смесители за баня

Модерни стенен смесители за вграждане баня
Модерни смесители за вграждане

Непреходна класика при смесителите за баня са моделите, пригодени за стена. Дали поради факта, че дълги години това са били единствените варианти на смесители за баня, цената или поради по-компактния размер на мивките в банята, стенните смесители за баня и до днес са често срещан и предпочитан избор в интериорния дизайн. Но не само това, оказва се, че колкото по-назад в годините се връщаме, толкова по-актуална и стилна изглежда нашата баня днес.

Ретро месинговите смесителите за баня очароват със своите орнаментирани кранчета в съчетание със златистия си блясък. Подобни модели смесители за баня можем да открием както в някои от най-скъпите и луксозни заведения и хотели, така и в дома на всеки, който желае да придаде индивидуалност във всяко кътче от живота си. Ретро смесителите за баня, разбира се, изискват и подходяща обстановка, като именно за тях са създадени дървените модели шкафове за баня с извити крачета и изтънчени орнаменти по вратичките.

Ретро, винтидж и класически смесители за баня
Луксозен ретро смесител за баня

Ретро визията, обаче, не е за всеки, като понякога златистите месингови смесители за баня предизвикват възхищение, но единствено на снимка. За да придадем по-модерен и съвременен дизайн на банята, разчитайки на все по-актуалната изчистена визия, която все пак да предизвиква усещане за елегантност, можем да заложим на стенни смесители за баня. Тях, които можем да открием в най-различни геометрични дизайни, подсилващи минимализма дори и в това помещение.

Стенните смесители за баня ни позволяват да оползотворим пространството по плота на самата мивка с течен сапун или някаква декорация като влаголюбиво цвете, например, без да се съобразяваме с наличието на стоящ смесител за баня.

Стоящи смесители за баня

Стоящи смесители за мивка в баня
Стоящ смесител за мивка

Стоящите смесители за баня представляват естественият преход към все по-оптимизиран дизайн, съответстващ на непрестанно променящите се тенденции при интериорните решения. Свободното пространство на стената, което предполага наличието на стоящите смесители за баня, дава възможност за позициониране на горни шкафове и красиви големи огледала, които не просто внасят акцент в банята, но и позволяват все по-практичното разпределение на пространството.

Стоящите смесители за баня са изключително компактно решение, предлагано в богата гама от цветове и дизайни , които да внесат последен щрих към съвършенството. В духа на великолепието на отминалите векове съществуват модели стоящи смесители за баня в красивия ретро стил с орнаментирани кранчета и златисти отблясъци на месинговата структура на тези смесители за баня.

Изхождайки от съвременните представи за естетика и лукс, стоящите смесители за баня не остават забравени от дизайнерите. Все по-необичайните форми и цветови гами при смесителите за баня със сигурност отвръщат и на най-абстрактните ни представи за визията на нашата баня. Смесителите за баня със стъклена плоскост, по която се разлива водната струя, биха превърнали всеки момент, в който използваме мивката, в произведение на изкуството.

Подобно на малко фонтанче в банята, тези модели смесители за баня са истинско съкровище, очароващо ни с допълнителното осветление, което понякога предлагат. В съчетание със стъклена мивка, смесителите за баня със стъклен елемент биха превърнали банята ни в умалена релакс зона, достойна за петзвездно изживяване.

Смесители за баня с фотоклетка

Луксозен смесител за баня с фотоклетка

С напредване на технологиите все повече потребители се наслаждават на лукса и удобството, които сензорите придадоха на ежедневието ни. Все повече домове, а също така и всякакви производствени и административни сгради, се доверяват на икономичността, а същевременно и на ефикасността на сензорното осветление. Следвайки тази тенденция, сензорите намериха своето приложение и в лицето на смесителите за баня с фотоклетка.

Тези модели смесители за баня ограничават излишното изразходване на питейна вода и са изключително подходящи за обществени обекти като големи търговски центрове, заведения и , хотели. Смесителите за баня с фотоклетка улавят движението на ръцете, като подават вода, достатъчна за да измием ръцете си, без да се създава предпоставка за случайни или умишлени злоупотреби на обществени места.

Дори и да изглеждат изключително актуални, смесителите за баня с фотоклетка не биха постигнали невероятен успех в домашни условия поради кратката водна струя и невъзможността да се регулира температурата на водата. Дори и най-елементарното и ежедневно действие като измиването на зъбите би било истинско предизвикателство с подобни смесители за баня. За да придадем на дома си модерна визия, бихме могли да заложим на смесители за баня със стилен геометричен дизайн и в закачлива цветова гама с допълнителен матов завършек или керамичен акцент, а същевременно и на по-ниска цена от сензорните смесители за баня.

Смесители за баня - душове и вани

Смесители за баня - душове и вани
Стенен смесител за душ и вана

Когато става въпрос за смесители за баня, предназначени за душ-кабини, разнообразието продължава да се увеличава. В зависимост от това дали сме заложили на стандартни душ системи или сме предпочели да се насладим на удоволствието да притежаваме хидромасажен душ панел, смесителите за баня отново притежават своите специфики. Душ системите най-често разполагат със стандартни смесители за баня, които притежават допълнителен отвор за шлауха на душа.

По-впечатляващи, обаче, си остават термостатните смесители за баня, които можем да срещнем както в цялостен комплект с тяло за вграждане, така и да добавим подходящ модел вграден смесител за баня като самостоятелен елемент. Душ панелите разполагат с допълнителни хидромасажни дюзи, които да ни доставят допълнително удоволствие и чувство за релакс по време на къпане.

Подобно на душ-кабините, ваните също предполагат богат асортимент от смесители, които отново могат да бъдат отделни смесители на стойка или вградени. Стоящите смесители за вана вървят в комплект с подвижен ръчен душ, а в зависимост от дизайна могат да бъдат съвършено допълнение към ретро визията на банята. Ако не притежаваме просторна баня, то можем да заложим на по-компактен вариант като стенни смесители за вана отново с ретро златист дизайн или стилните, изцяло вградени, а дори и термостатни смесители.

Виж още