Гардероби за спалня

Гардероби – колкото повече, толкова повече

С масивната си осанка, величествено издигащи се над всичко в спалнята, гардеробите неизбежно придават импозантно усещане на помещението. При тях понятието „прекалено” не съществува, защото те не само са получили одобрението, но и носят на солидните си плещи задължението да бъдат внушителни, да очароват със своя размер и пространството, което се открива в тяхно лице.

За да бъдат безапелационен фаворит, гардеробите притежават невероятно разнообразие от модели с няколко или множество отделения с лостове за закачалки, рафтове и чекмеджета, които да съответстват на нуждите на всеки дом. Елегантните дизайни, стилните орнаменти и огледалните врати правят гардеробите най-значимият акцент във всяко помещение, който диктува интериора в спалнята.

Малки гардероби

Гардеробите с две и три крила са най-разпространените представители. Компактни, практични и типично с ниска цена, те винаги могат да намерят своето място във всеки дом.

Зад вратите им често се крият лостове за закачалки за дрехите, които изискват по-специално съхранение, както и често се намират няколко рафтчета и евентуално чекмеджета за по-непретенциозните дрехи и някои аксесоари. Тези модели гардероби могат да бъдат открити както със стандартни, така и с плъзгащи врати, като често гардеробите с плъзгащи врати са много по-просторни и с по-съществени размери от стандартните дву- и трикрилни гардероби.

Еднокрилните гардероби са малко по-нетрадиционни и ограничени от гледна точка не само на пространството, но и на разнообразието от възможности за съхранение. Те често притежават само рафтчета или само лост зад едничката си врата.

Това ги прави компактно модулно допълнение към основния гардероб в спалнята, а също така и често срещан избор за антре или коридор, където еднокрилните гардероби могат да се използват както за обувки, така и за прибиране на връхни дрехи, в зависимост от вътрешната си конфигурация.

Гардероби с големи размери

При тези гардероби ограничение няма, освен това, което изисква от нас пространството. Благодарение на модулните конфигурации, ние можем да се сдобием и с десеткрилен гардероб.

Дори и да не разполагаме с бална зала в дома си, то винаги можем да разположим гардероба на две от стените, добавяйки ъглов модул, който да направи прехода красив и функционален. По този начин сами определяме от какво пространство точно се нуждаем в зависимост от дрехите и останалия багаж, с който разполагаме.

За да не „покоряваме“ цялото свободно пространство в помещението с гардероба, би било по-добре да се възползваме от предимствата на надстройките за гардероб.

Това е интересен вариант за усвояване на въздушното пространство, който ни позволява да притежаваме обемен гардероб, а същевременно да се наслаждаваме на простор в помещението.

За спалните, в които не можем да си позволим заемането на такава съществена част от пространството, можем просто да се насладим на простора на четирикрилните гардероби.

Те са оптимален вариант за цялостно интериорно решение, което отново ни предлага разнообразни опции за съхранение, но в по-компактен размер. Четирикрилните гардероби са златната среда, която балансира между пространство за съхранение и просторна атмосфера в спалнята.

Гардероби с плъзгащи врати

Модерен гардероб с плъзгащи врати и LED осветление на добра цена
Модерен гардероб с плъзгащи врати

Стилни, модерни, практични – гардеробите с плъзгащи врати се превърнаха в синоним на лукс и класа. Тези модели гардероби покориха сърцата и домовете на хората не само заради нетрадиционния си начин на отваряне и затваряне, но и заради предимствата, които притежават гардеробите с плъзгащи врати.

Без повече случайни трясъци рано сутрин, без повече пропадане на вратите и пристягане на пантите, без повече ограничение с това какво точно сме позиционирали пред гардероба – плъзгащите врати се разполагат само и единствено до очертанията на гардероба.

Вратите на тези модели гардероби често са с по-голяма площ, което създава усещане за простор, а същевременно предполагат наличието на огромно огледало.

Механизмът за плавно отваряне и затваряне ни позволява безшумен и лесен достъп до всичко, от което се нуждаем, като често с приплъзването само на едната врата ние получаваме поглед върху голяма част от съхраняваните дрехи и аксесоари, без да се налага да търсим дълго някой конкретен тоалет.

Друго предимство на гардеробите с плъзгащи врати е това, че можем да се възползваме от модел с повече отделения, като го доближим максимално до края на стената, без да се притесняваме, че нощното шкафче или друга мебел ще спира пълното отваряне на вратата.

Гардероби с допълнителни екстри

Огледалните врати на гардеробите се превърнаха в най-предпочитаната колаборация при обзавеждането. Тази екстра ни добавя не просто още един квадратен метър площ за съхранение, но и ни спестява загубено пространство, защото позиционирането на голямо огледало в спалнята изключва каквато и да е друга функционалност, освен да се наслаждаваме на гледката всеки път, когато минем покрай него.

Освен с цените, друго преимущество на гардеробите с огледални врати е размера на самото огледало. Често огледалата на стената обхващат само образа от торса нагоре, а дори и да сме се насочили към голямо стенно огледало или модел на стойка, те отново са с недостатъчна височина, което налага да се отдалечим или да ги наклоним под определен ъгъл, за да се огледаме в цял ръст.

Гардеробите с вградени огледала ни предоставят предостатъчна височина, а същевременно и ширина, благодарение на размерите на самия гардероб, което означава, че винаги ще имаме невъзпрепятствано отражение, независимо къде в помещението се намираме.

А от какво още се нуждаем освен голямо огледало? Подходящо осветление, разбира се. И не, няма нужда да търсим огледала с вградено осветление, когато можем просто да се обзаведем с гардероб с такова.

Гардероби с ЛЕД осветление цени
LED осветление в гардероб

Гардеробите с LED осветление ни позволяват да се възползваме максимално от наличието на вградено огледало.

Дори и да не се нуждаем от толкова професионален поглед върху нас, то със сигурност гардеробите с вградено осветление ще ни помогнат да открием съвършения тоалет сутрин. В моментите, в които не желаем да нарушаваме съня и спокойствието на нашия партньор чрез включване на осветлението, увенчаваме сутрешната рутина на истинско изпитание, а подредбата на гардероба ни рискува да претърпи безразборна намеса.

Дори и да имаме навика да подготвяме тоалета си от предната вечер, то със сигурност някога ще се наложи спешна промяна или просто допълнение.

Търсенето на сляпо крие своите рискове, затова и гардеробите с LED осветление се явяват нашият лъч светлина в подобни ситуации.

Вграденото осветление на тези модели гардероби очарова с приятна и приглушена светлина, която бихме могли да използваме както при подготвяне на сутрешния тоалет, така и вечер, когато предпочитаме да се наслаждаваме на рутината преди сън, необезпокоявани от яркото основно осветление на спалнята.

Виж още