Тоалетки за спалня

(104 продукта)

Тоалетка или масата на суетата

Може би сте чували поговорката „Щастлива жена, щастлив дом”. Със сигурност това изказване притежава голяма доза хумористичен привкус, но няма как и да оспорим правотата му. Независимо дали става въпрос за мъже или жени, личностното удовлетворение неминуемо струи от хората. Независимо от непрестанно нарастващите ангажименти в живота ни, ние винаги трябва да намираме време и за себе си, за да можем пълноценно и с желание да се справяме с предизвикателствата в живота. Както мъжете се нуждаят от своята „свободна” вечер, в която да се излежават необезпокоявани на дивана, да гледат мач, да пият бира и да се чувстват свободни да запратят чорапите в другия край на стаята, така и жените се нуждаят от своето кокетно кътче в дома, пригодено за разкрасителни процедури, след което да се отпуснат на канапето с книга в ръка и чаша вино в другата, отмервайки със смели глътки кога ще стане време да отмият озаряващата маска от лицето си.

Тоалетки – олтар на красотата

С риск мъжете да се почувстват дискриминирани, в защита на тоалетките ще кажем следното – всяка жена би се радвала да види мъжа си да полага козметични грижи за себе си и да оцени жертвите, които правят жените в тази насока, просто вие, мъже, не давате често на жените си подобен повод за гордост. След това кратко уточнение за универсалното приложение на тоалетките, бихме могли да изтъкнем и целия им разкош.

Ритуалите за красота са ни познати още от Древен Египет, а името на Клеопатра се споменава и до днес, но не по повод математическите ѝ умения, няколкото езика, които е говорела, или търговския ѝ нюх. Клеопатра е символ на красотата и грижата на жената за визията ѝ, доказвайки че могъществото на жените е във възможността им да балансират между външната и вътрешната красота. Египтянките използвали буркани и кутии за съхранение на козметичните си принадлежности, които след смъртта им били заравяни заедно с тях, служейки им вярно през живота и след смъртта. Може би афинитетът на жените към козметиката е древно наследство, затова и хилядолетия по-късно с разрастването на козметичния асортимент кутийките са се превърнали в нещо по-голямо, доста по-голямо и с голямо огледало, което да успява да отрази женската суета само както може една тоалетка.

Ретро тоалетки

Тоалетките притежават един истински аристократичен чар, особено ако сме заложили на тоалетка в ретро стил. Извитите им крачета, малките чекмеджета и прилежащите орнаменти правят тоалетките истинско произведение на изкуството, което сякаш сме заели от някоя от многобройните спални от резиденцията във Версай. В съчетание с елегантно орнаментирано огледало към тоалетката, това кокетно кътче от дома със сигурност ще бъде любимото място на всяка жена, която ще се любува не просто на отражението в огледалото, а на цялостната осанка на тоалетката.

Снимка на ретро тоалетка, винтидж и барокова тоалетка
Тоалетка в ретро (винтидж) стил

Със сигурност тоалетките в ретро стил са създадени да внасят главно разкош в помещението, поради ограниченото си пространство за съхранение. Целият дизайн на тези модели тоалетки е насочен към декоративното им излъчване, а не към функционално приложение. Двете малки чекмеджета в съчетание с площта върху тоалетките позволяват поставянето само на част от най-използваните в ежедневието ни продукти и аксесоари. Поради компактния си размер тези модели тоалетки могат да бъдат позиционирани дори в коридори или антрета, където ретро тоалетките да разпръскват своето очарование още от входа на дома, грижливо пазейки любимия ни парфюм и елегантните кожени ръкавици, които допълнително да подчертаят стилния дизайн на тоалетката. 

Модерни тоалетки

Ако не сме привърженици на романтичните приказки за принцеси и замъци, то със сигурност ще предпочетем омагьосващото присъствие на тоалетките, създадени да ни служат вярно, независимо от неразумната ни колекция от гримове и козметика. Със сигурност чекмеджетата на ретро тоалетките биха побрали колекцията ни от матови червила, но и останалите неща трябва да се съхраняват някъде. За щастие, някой се е погрижил и за практичната част при тоалетките, дори и това да се е случило за сметка на красивите извити крака, които срещаме при ретро тоалетките. Съвременните модерни тоалетки са създадени със замах, разполагащи с много повече отделения за съхранение, на които можем да разчитаме дори и когато сме се сетили за онези разкошни брокатени сенки, които сме използвали само на Нова година.

Снимка на модерна тоалетка
Модерна тоалетка с огледало

За да не се налага да избираме от коя мебел от обзавеждането да се лишим, за да позиционираме така желаната от нас тоалетка, голяма част от моделите тоалетки вървят в комбинация със скрин. Със сигурност тази колаборация между тоалетка и скрин примамливо ни съблазнява да запълним всички чекмеджета с нашите любимци и помощници в грижата за красотата, но нека поне освободим едно чекмедже и за бельото на партньора, оставяйки му поне малък шанс да не намрази тоалетката още преди да я сглобим.

Тоалетки с табуретки

Снимка на красива тоалетка с табуретка
Красива тоалетка с огледало и табуретка

Със сигурност тоалетките притежават разкош и изтънченост без необходимостта от външна намеса, но все пак съществува аксесоар, който приляга на тоалетките съвършено. Огледалото не се брои, защото то си е естествено продължение на тоалетката, макар понякога тоалетката и огледалото да се продават отделно, позволявайки ни сами да вдъхнем съвършенство в тази комбинация. За да завършим мечтаната визия за кокетна тоалетка, която да ни напомня, че се нуждаем от почивка, от грижа и от любов към себе си, идва на помощ и комфортна табуретка, която напълно да оправдае времето, прекарано пред тоалетката. Тези комплекти пресъздават напълно отношението ни към нас самите, като ни позволяват да отделим необходимото време за себе си, заобиколени от разкоша на тоалетките и красотата, която внасят чрез специално създадената от нас аранжировка. Тоалетките ни позволяват да забравим малко за света около нас и за безкрайните ангажименти на ежедневието, отпускайки се върху мекотата на табуретката дори и само за да поставим нощния крем с придружаващия го отпускащ всяко мускулче от лицето масаж. 

В някои случаи дори и да не искаме да отделяме толкова време пред огледалото на тоалетката, обстоятелствата просто го налагат. Подготовката за някои по-специални поводи определено изисква своето време около тоалетката, особено когато освен с грима ни се налага да се занимаем и с прическа. Тоалетките с табуретки са ценна придобивка, която ни спестява стоенето прави, пестейки своите сили за последващите безкрайни часове, прекарани на високи токчета. Табуретките към тоалетките имат и друг скрит коз – допълнително пространство за съхранение под седалките, където можем да прибираме някои малки козметични електроуреди като сешоари, маши, преси, а защо не и любимия ни фотоепилатор или някой електрически масажор за лице.

Виж още