Кухня и трапезария

Кухни за вдъхновяващи и неустоими преживявания

Кухнята е ателието на дома. Кухнята е мястото, където семейната любов се пресъздава в любими ястия и вкусни десерти, които често стават повод за по-дълги и приятни семейни разговори. Разбира се, за да се твори с любов и за да може всеки да се наслаждава на времето, прекарано в кухнята, е от изключително значение да подберем както функционално, така и естетически красиво кухненско обзавеждане, което да ни носи чувство на спокойствие и домашен уют.

Луксозни и Модерни кухни в бял гланц и акцент дърво
Модерни кухни в бял гланц

Готови кухни – бързо, лесно, стилно

Готовите кухни са едно от най-лесните решения, когато говорим за съчетание между стил, функционалност и цена. Насочвайки се към готова кухня, ние можем спокойно да си гарантираме дизайнерски проект, без да се налага сами да се лутаме между цветове и материали, опитвайки се да си визуализираме крайния резултат. Готовите кухни предлагат богато разнообразие от модели малки кухни, ъглови кухни, прави кухни, в които със сигурност бихме могли да открием и своята мечтана кухня.

Важно е, обаче, да съпоставим точните размери на избрания от нас модел кухня с тези на пространството, с което разполагаме, защото дори и един сантиметър разлика може да създаде куп неприятности. Друго нещо, с което би следвало да съобразим избора си на готова кухня, са кухненските електроуреди, които притежаваме или към които сме се насочили, особено когато сме предвидили уреди за вграждане в обзавеждането на кухнята. При тях е важно да вземем предвид и какво отстояние от плоскостите им е необходимо за безпроблемно и безопасно функциониране.

Модули за кухня – с творчески замах

В зависимост от пространството в дома, както и от разположението на кухненската част, можем да предпочетем да вложим индивидуалност при обзавеждането на кухнята. За да не се налага сами да си сковем кухненското обзавеждане, на пазара съществуват предложения за модулни кухни, които се предлагат самостоятелно, те са евтини и чудесно ценово решение. Насочвайки се към самостоятелни модули за кухня наричани още кухненски шкафове, имаме възможността отново да черпим готови дизайнерски идеи и проекти за кухня, но същевременно да ги приспособим към личните ни предпочитания и възможности.

Модулни кухни и кухненски шкафове

Модулни кухни и шкафове

Благодарение на модулите за кухня, не е нужно да се отказваме от съвършената кухня, само защото готовият вариант излиза с някой и друг сантиметър извън нашето пространство. Винаги можем да заменим някой от модулите за кухня с друг, който да пасне перфектно както на нашата визия, така и на кухненската ни площ.

Предимство при модулите за кухня са стандартните им размери, което ги прави подходящи за всякакви видове допълнителни аксесоари и вградени електроуреди. Универсалността при изработката на модулите за кухня предполага и съчетаването на модули от различни проекти, ако интериорът на кухнята и предпочитанията на клиента го налагат. Изборът да създадем нашата мечтана кухня чрез отделни кухненски модули ни позволява да дадем свобода на въображението си, като вече не е необходимо да се примиряваме с нито един детайл от нашия домашен уют в кухнята.

Мебели за кухня – за уютни моменти

Кухненското обзавеждане е основният акцент във всяка кухня, но за да успеем да придадем подходящата атмосфера, то трябва да обърнем внимание и на останалите мебели за кухня, които също допринасят за нашия комфорт. Подходящият избор на кухненска маса и столове би оказал влияние както на самия интериор, така и на функционалността на помещението. Всеки, който е благословен с огромна кухня и може да си позволи да добави към кухненското обзавеждане остров, има пред себе си неограничени възможности относно дизайна и материала както на кухненската маса, така и на столовете.

При стандартните помещения, за съжаление, пространството в кухнята често налага нуждата от гъвкавост от страна на потребителите. В някои случаи трапезната маса става помощник по време на готвенето, затова би било полезно да се насочим към по-стабилен и лесен за почистване модел, който да стои красиво в кухнята, но и да ни бъде полезен по време на кулинарните приключения. За по-малки пространства, бихме могли да изберем дори разтегателна кухненска маса, която да не заема прекалено много място, освен в случаите, когато очакваме гости. В подобни ситуации няколкото сгъваеми стола на съхранение в килера биха били чудесно и гостоприемно решение.

Напоследък често срещано е разположението „хол с кухня”, което от една страна създава усещането за простор и свобода, но същевременно изисква да обърнем специално внимание на разположението на мебелите в помещението. В някои случаи кухненската част е отделена в своя собствена ниша, където ще трябва изключително стриктно да се съобразим с пространството, обособено за кухня, но пък чрез дизайна и цветовата гама на мебелите бихме могли да направим красив и плавен преход към холната част.

Комплектите от трапезна маса с два стола и пейки са изключително бутиково и практично решение за подобни случаи. Меките тапицерии на мебелите за сядане биха били невероятно допълнение както към кухнята, така и перфектно съчетани с холната част. В моментите, когато нямаме нужда от толкова места около масата, едната от пейките спокойно може да бъде преместена в друга част на дома, използвана дори и само като декорация.

Финалният щрих – аксесоари за кухня

Аксесоари за кухня - органайзер, поставки, дозатори
Аксесоари за кухня

Всички знаем, че истинското съвършенство се крие в детайлите, затова, когато планираме мечтаната кухня, не трябва да пропускаме дори и по-дребни и на пръв поглед незначителни неща като поставката за сушене на домакински прибори или кошчето за боклук. Ако не помислим своевременно за тези детайли, то има вероятност да изпуснем момента да ги „скрием” от погледа. Кошчето лесно бихме го прибрали в шкафа под мивката, въпреки че подвижния капак, когато отваряме вратичката на шкафа, си е удобство, което не е за изпускане, но останалите неща се нуждаят от по-сериозни действия, за да се внедрят в кухнята.

Колкото по-малко предмети има по кухненския термоплот, толкова по-подредена и чиста изглежда нашата кухня, затова и наред с електроуредите за вграждане, все повече хора прибягват до поставки за прибори, както и дозатори за течен сапун или препарат за съдове за вграждане. По този начин кухнята ни не просто изглежда по-красива и подредена, но и освобождава много повече място в процеса на готвене, както и позволява по-лесното и качествено почистване след това.

Навярно кухненската мелачка за отпадъци е една от мечтите на всяка домакиня, нарастваща при наличието ѝ във всяка холивудска продукция. Е, Mebeliarena.bg могат да предложат дори и това, както и още много аксесоари за цялостно обзавеждане както на кухнята, така и на всеки дом и офис. В нашия сайт - Онлайн мебелен магазин Mebeliarena.bg ще превърнете своята мечтана кухня в реалност с голямото разнообразие от мебели с високо качество на най-ниски цени.

Виж още