Трапезни столове

(639 продукта)

Трапезни столове – елегантността и комфортът вървят ръка за ръка

Красиви трапезни столове - елегантни столове за кухня
Трапезни столове

Със сигурност стремежът ни към комфорт е в основата на голяма част от изборите, които правим. В много случаи афинитета ни към нещо остава под надслова на интуицията, но дори и самата интуиция е свързана с инстинкта ни към някакво удовлетворение. Когато се разхождаме по оживена търговска улица, чудейки се в кое заведение да спрем за отдих и приятна среща с приятел, радарът ни за комфорт автоматично се включва. Заведенията с удобни канапета с въглавнички със сигурност вещаят по-приятна атмосфера в сравнение с обикновените маси със столове.

На същия принцип се осланя и уюта на дома, който прозира във всяко помещение. Кухнята или трапезарията също се открояват със свои звездни продукти, които не винаги са в лицето на кухненските ъгли. Понякога пространството не позволява да поставим диванче около трапезната маса, а в други случаи интериорът изисква класическата атмосфера от маса с наредени около нея трапезни столове. Това, обаче, не бива да нарушава чувството ни за комфорт, затова и изборът на трапезни столове е от особено значение.

Тапицирани трапезни столове

Тапицирани Скандинавски трапезни столове в бяло
Тапицирани Скандинавски стил трапезни столове

Вече почти не съществуват изцяло дървени трапезни столове без минимална тапицерия поне върху седалката. Плетените покривала и специално изработените възглавнички за трапезните столове са сантиментални спомени от миналото, които ни лишават от възможността да се пързаляме на гладката дървена повърхност по време на хранене. За да вдъхнем повече комфорт, а разбира се и стил на всяка вечеря, много модели трапезни столове са запазили класическата си визия с облегалки от масивна естествена дървесина, но в съчетание с модерни текстилни или кожени дамаски за седалките.

Сред разнообразието от трапезни столове на достъпни цени със сигурност бихме открили своя любимец с красиво орнаментирани облегалки, които да придадат фин и ненатрапчив акцент във всяка трапезария, запазвайки духа на традициите, а за да подсилим усещането за уют и удобство някои модели трапезни столове притежават тапицирани елементи и по самите облегалки.

Естествено, винаги можем да избягаме дори от минималния допир до твърда повърхност, търсейки безкомпромисен комфорт по време на хранене. Изцяло тапицираните трапезни столове са създадени точно с тази цел. Елегантните визии на тези модели трапезни столове, прикриващи масивната дървесина или устойчивата метална конструкция под мекотата на висококачествени текстилни дамаски или еко кожа, биха били съвършено допълнение към всяка семейна вечеря.

Дизайнерски трапезни столове

Дизайнерски шарени трапезни столове подходящи за всяка уютна кухня
Шарени трапезни столове

Подобно на петзвездно бутиково заведение, можем да пренесем изисканата атмосфера и романтика и в своя дом. Красиво аранжираната маса в съчетание с дизайнерски трапезни столове и няколко декоративни свещи със сигурност биха накарали всеки да предпочете да остане вкъщи дори и за някой по-специален повод. Случайно някой да е споменал, че кадифето е запазена марка на меката мебел. Дано не, защото луксозните трапезни столове биха разбили този мит. Блясъкът на висококачествените влакна на дамаската на трапезните столове им придава неотразима класа, докато меките пастелни цветове ни позволяват да изберем сред любимите си цветове при избора на трапезни столове, без това да създава предпоставка за прекалено натрапчив акцент.

Ретро и Винтидж трапезни столове
Ретро и Винтидж трапезни столове

Необичайните форми при трапезните столове ги причисляват към истинско произведение на изкуството. Издължените вълнообразни облегалки от масивна дървесина са дизайнерско съчетание между ергономичен комфорт и импозантна осанка, която не позволява да остане пренебрегната, независимо от разкошната подредба на трапезната маса.

Някои модели трапезни столове са представители на бохемската наслада чрез разлятата си подплатена изработка, която създава усещането за потъване в мекотата на кресло. Величествената грация на трапезните столове може да бъде заменена и от свободата на личността, като по този начин се набляга на индивидуалните нужди от простор и удобство, допълнително подсилени от наличието на подлакътници, които се явяват естествено продължение на облегалките на трапезните столове. Острият ъгъл, под който се спускат краката на някои дизайнерски модели трапезни столове, придава повече стабилност и артистичност на конструкцията, като допълнително подчертава увереността и креативния замах, които сме вложили в интериорното решение за трапезарията.

Трапезни столове за неподправен комфорт

Тапицирани Трапезни столове
Тапицирани трапезни столове с метални крака

За да не рискуваме вечерта да приключи прекалено бързо, копнеейки в края на работния ден да се отпуснем в мекотата на меката мебел, е важно да ангажираме трапезните столове със задачата да ни предразполагат към удобство. Тапицираните облегалки и седалки на трапезните столове не винаги успяват да се справят с това наше желание, като въпреки мекотата си не ни позволяват да се отпуснем напълно. Този дискомфорт, обаче, лесно може да бъде избегнат като насочим избора си към трапезни столове с подлакътници.

Това естествено продължение на облегалките на тапицираните столове е в състояние напълно да промени нивото ни на комфорт по време на вечеря, наподобявайки усещането, че потъваме не в мекотата на трапезния стол, а в обятията на кресло. Със сигурност трапезните столове с подлакътници са и най-добрият и приятен избор и за семейства с деца, които често се затрудняват с това да стоят на едно място за дълго време, особено по време на хранене.

Ако се опасяваме, че подлакътниците на трапезните столове биха ограничавали свободата на движенията ни по време на хранене, можем да заложим на трапезни столове със съвсем леко извита седалка. Тези модели трапезни столове ни позволяват да се насладим не само на мекотата от тапицерията, но и на комфорта от чувството на стабилност, благодарение на формата на седалката на тези трапезни столове, която следва естествените извивки на ханша. Във всички случаи усещането за комфорт е строго индивидуална характеристика, която се изразява и в разнообразния асортимент от трапезни столове.

Сгъваеми трапезни столове

Сгъваеми трапезни столове
Сгъваеми трапезни столове

Всеки уважаващ себе си домакин много добре познава необходимостта от резервни трапезни столове. Разбира се, идеалният вариант би бил да разполагаме с просторна трапезария, в която бихме могли да разположим маса с поне осем трапезни стола, но това със сигурност са единични случаи. Това, естествено, не би трябвало да ни обезкуражава и да ни лишава от удоволствието да се събираме и забавляваме с приятели и роднини. Сгъваемите трапезни столове са прекрасен вариант за осъществяване на така любимите на всички ни пищни празненства, без това да заема и квадратен метър от обичайното ни ежедневие и определено на по-ниска цена.

Сгъваемите трапезни столове са необходимост за всеки дом, като могат да бъдат незабележимо съхранявани почти навсякъде. Компактните размери на тези трапезни столове ги правят евтин и подходящ избор за всяко жилище, като позволяват да приберем трапезните столове както в килер или дрешник, така и в малкото останало свободно пространство зад гардероба в спалнята, а в някои случаи дори и под дивана.

Виж още