Модулни системи за хол и дневна

Модулни секции – въпрос на гледна точка

Модерни Модулни секции
Модерна модулна секция

Промените са ежедневна част от живота и основен признак, че вървим в правилна посока. Наличието на промени ни прави адаптивни към предизвикателствата, а понякога те са ключов момент към развитието ни. Съществуват множество съвети за по-продуктивни резултати на работното място, като някои от тях ни насочват главно към промяната. Редовното реорганизиране на работното място, както и разместването на последователността при изпълнение на задачите ни държат будни и свежи, ангажирайки съзнанието ни с приспособяване към новостите в обкръжаващата го среда, а от там и стимулирането на нови идеи и все повече успехи.

За да се поддържаме в кондиция, която да хармонира на динамиката на живота, би било полезно да внасяме промени и в дома. Тези промени не просто ще оживят съзнанието ни, но и със сигурност биха внесли положителен заряд в дома, подобно на новозакупена мебел или вещ. Разбира се, промените в обзавеждането не винаги са възможни, но залагайки на модулни секции, то техният нов облик е единствено въпрос на желание.

Предимства на модулните секции

Малка модулна секция
Малка модулна секция

Модулните секции са оптималното решение при обзавеждане, оставяйки на нас последната дума в интериорния дизайн на собственото ни жилище. Насочвайки се към модулни секции, ние не просто решаваме кои модули от цялостната конфигурация биха паснали най-добре на нашите представи, но и можем сами да определяме начина, по който да бъдат аранжирани в пространството. Ако пространството ни предполага позиционирането на шкаф за телевизор и по-компактен модел стенна етажерка, то можем да поръчаме единствено тези два компонента от модулните секции. Освен това модулните секции предлагат разнообразие от размери и дизайни, сред които можем да изберем съвършения за нашата дневна модул, гарантирайки си, че елементите и цвета биха съответствали на останалите мебели от модулните секции.

При готовите секции, ние получаваме всичко, изобразено на примерната снимка, докато модулните секции предлагат всеки един компонент отделно, позволявайки ни както да обзавеждаме постепенно дневната, така и да внасяме промени, вследствие на дефект в процеса на експлоатация. Модулните секции са създадени за всеки, който обича да експериментира, придавайки свобода и разнообразие в интериора. При модулните секции ние получаваме не просто възможност за избор при обзавеждането, но и предпоставка за всякакви последващи интериорни промени и размествания.

Модулните секции като жив организъм

Подобно на всяко живо същество, модулните секции притежават свойството да се променят с времето. Най-лесната промяна е свързана с независимостта на мебелите от модулните секции, която позволява тяхното безпроблемно преместване, разместване, както и отдалечаване една от друга. Ако дневната ни влиза в разрез с препоръките според фън шуй, няма страшно, не е нужно да изхвърлим цялото обзавеждане на боклука, като можем просто да внесем леки промени в модулните секции.

При повреда на някой от елементите на модулната секция, това не би оказало влияние на останалата част от конфигурацията, като по този начин се налага да сменим само конкретния модул, вместо да заплащаме прекалено висока цена за изцяло ново обзавеждане. Модулните секции ни позволяват и да добавяме изцяло нови елементи към вече завършената интериорна визия в дневната, гарантирайки ни, че впоследствие закупената мебел ще отговаря напълно на дизайна на останалите компоненти от модулните секции. Някои модулни секции предлагат и допълнителни елементи от обзавеждането в дневната като холна маса или библиотека, позволявайки ни изцяло да съчетаем детайлите в помещението. По този начин получаваме изцяло завършено решение за дневната, в което не бихме срещнали натрапчиво разнообразие от цветове и нюанси, които излишно да създават усещане за контраст.

Модулни секции – с малки крачки

Дизайнерска модулна секция
Дизайнерска модулна секция

Модулните секции са подходящи както при цялостно обновяване на обзавеждането, така и по време на изграждането на нов дом. Собственото жилище е основното финансово затруднение за голяма част от обществото, а за средностатистическия човек, стъпката към него е обвързана с почти доживотна инвестиция. Наред с разходите по покупка и прехвърляне на жилището, се нареждат и ремонта и обзавеждането, които често се налага да разсрочим в близкото бъдеще. Модулните секции позволяват да се сдобием с мечтаната от нас дневна, но постепенно.

Благодарение на независимостта на отделните компоненти на модулните секции, ние бихме могли да си спестим достигането на поредния финансов пик, като закупим само основните и по-належащи модули от избраната от нас модулна секция. Шкафът за телевизор в допълнение със стилна етажерка, биха внесли достатъчно ред и същевременно уют на първо време. Допълнителните мебели от модулните секции като рафтове, стенни етажерки, скринове и витрини бихме могли да си набележим като предстояща покупка, която със сигурност би завършила цялостната визия на модулната секция, но и не би била достатъчно значима, за да компенсира евентуалните финансови затруднения, ако прибързаме.

Цялостни модулни секции

Невероятно красива Модулна секция с LED осветление
Модулна секция с LED осветление

Все по-често срещаме минималистичният подход при обзавеждането, който наподобява самостоятелни и разпръснати из стаята елементи, съчетани помежду си по красив, но същевременно изчистен начин. Въпреки усещането за простор и свобода, който придава, не всеки успява да сглоби в съзнанието си цялостна визия при подобно обзавеждане. Понятието „модулни секции” много често се свързва с подобни прояви на креативност при „разпиляното” разположение на модулните секции, но истината е, че съществуват конфигурации на цялостни модулни секции, които изцяло въплъщават класическата представа на обзавеждане за дневна.

Цялостните модулни секции не предполагат подобна свобода между останалите модули, но същевременно представляват напълно отделни компоненти, които ние самите да конфигурираме в завършен проект модулна секция, подобно на лего конструкция. Предимството на подобни модели модулни секции е не само лесното им преместване при необходимост, но и възможността отново ние самите да изградим финалния облик на цялостните модулни секции. Наличието на гардероб или етажерка при тези модулни секции е абсолютно наше самостоятелно решение, а възможността да добавим и двата компонента ни е предоставена от производителите. Дали и къде бихме поставили модула за телевизор отново зависи изцяло от нас, а дали ще преобладават шкафовете с вратички от масивно дърво или изискана стъклена витрина бихме съобразили спрямо предпочитанията ни какво и колко бихме желали да споделим с всеки, който има досег до дневната ни и модулната секция.

Подобно на останалите предложения модулни секции и тук можем да предприемем стъпката по цялостна промяна на подредбата или допълнително увеличение на модулната секция чрез добавяне на още една колона модули. Съкращаването на заеманата от цялостните модулни секции площ също е възможна, премествайки гардероба в антрето или спалнята, както и отделяйки етажерката от цялостната модулна секция и поставяйки я като самостоятелен интериорен детайл в друга част от помещението или изцяло премахвайки я от дневната.

Виж още