Филтри
Цена
0 лв.2401 лв.

Трапезни маси

(1125 продукта)

Трапезни маси с умисъл към детайлите

Трапезата е символ на семейния уют, срещан в творчеството на първите народни писатели. Този символ е събирателен за най-висшите човешки качества като уважение, сърдечност, гостоприемство, даряващ всеки около трапезната маса с любов, доверие, закрила и всякакви други положителни емоции, защото всеки, който е готов да сподели своята трапеза, и всеки, който е поканен да седне на трапезната маса, заслужава да се докосне до най-чистата форма на щастие.

Разтегателни трапезни маси

Правилната трапезна маса ще я познаем по това, че събира толкова души, колкото можем да поберем в сърцето си. Независимо от дизайна и цената на трапезната маса, нейната истинска същност би се изгубила в момента, в който се окаже, че нямаме възможност да се съберем с всички близки хора, поради липса на достатъчно места около трапезната маса. За да не изпадаме в ситуации, при които трябва да теглим чоп от чие присъствие ще се лишим за вечерта, почти всички трапезни маси предлагат разтегателна опция.

Разтегателна трапезна маса
Качествена разтегателна трапезна маса от масив

Разтегателната функция по никакъв начин не нарушава дизайнерските качества на трапезните маси, дори в повечето случаи изглежда невероятно как това произведение на изкуството би ни предоставило възможността да добавим още два метра площ за хранене. Телескопичните водачи улесняват разтегателната опция дори и когато краката на трапезната маса са разположени в средната ѝ част, пресъздаващи не мебел, а скулптура.

Дори и да не предвиждаме чести събирания с приятели разтегателните трапезни маси са за предпочитане, възможността да добавим още някое местенце на трапезната маса е в плюс.

Кръгли трапезни маси

Всички знаем как едната къса страна при трапезните маси винаги е запазена за домакина, за главата на семейството. Е, в някои семейства патриархатът и матриархатът отстъпват на равноправието или просто семейството предпочита по-компактни модели трапезни маси без ръбове и резки очертания. Кръглите трапезни маси, освен че не изискват определено позициониране, позволяват и поставянето им в по-малки пространства, поради факта, че нямат дълга страна. Липсата им на ъгли позволява да бъдат поставени в средата на стаята, без да представляват риск за по-малките и палави членове на семейството.

Кръгла трапезна маса
Кръгла разтегателна трапезна маса

Стилният дизайн на кръглите трапезни маси ги прави изключително подходящи и за помещения тип дневна с кухненски бокс, поради компактния им размер и плавните очертания, които наподобяват моделите кръгли маси в кафенета и сладкарници.

За да не се притесняваме от по-малкия им първоначален размер, който пасва идеално единствено на тесния семеен кръг, кръглите трапезни маси често предлагат и разтегателня опция. По този начин кокетното ни трапезно кътче би се превърнало в елегантен претендент за всяко събиране с приятели, позволявайки около разпънатата трапезна маса да се поберат спокойно минимум шест човека. Благодарение на липсата на ъгли и при наличието на достатъчно столове, вече елипсовидните трапезни маси предполагат и събирането на повече хора, защото дори и на по-късата страна на трапезната маса биха могли да се намерят две места.

Стъклени трапезни маси

Стъклените трапезни маси със сигурност биха класирали трапезарията ни за корица на луксозно списание. Стъклото винаги е придавало забележим финес и ненатрапчива класа във всеки елемент от обзавеждането, а когато говорим за трапезни маси със стъклена повърхност, тогава със сигурност бихме предизвикали фурор. Неутралността при стъклените трапезни маси ни позволява да заложим на по-екстравагантни модели трапезни столове в дръзки цветове, без да се притесняваме, че ще прекалим с интериорното решение за точно това помещение. Прозрачната повърхност на стъклените трапезни маси дори ще подсили акцента чрез столовете като разкрие целия им разкош.

Стъклена трапезна маса
Луксозна трапезна маса със стъклен плот
Ако все пак идеята под трапезната маса нищо да не остава скрито ни се струва прекалено смело решение, винаги можем да заложим на трапезни маси със затъмнени или комбинирани с друга плоскост стъклени плотове. Със сигурност липсата на прозрачна повърхност ще ни придаде малко повече спокойствие по време на вечеря, дори и от гледна точка на вътрешното ни усещане за здравината.

Стъклените плотове на тези модели трапезни маси са изработени от наистина устойчив материал със значителна дебелина, но все пак не всеки би се чувствал комфортно при силния звук от поставената стъклена чаша върху стъклената повърхност на трапезната маса.

Моделите трапезни маси с дървени плоскости, върху които е поставено стъкленото покритие са наистина елегантен вариант за всяка трапезария, като същевременно ни предоставят и допълнителното удобство от разтегателния механизъм, който се среща по-рядко при изцяло стъклените модели трапезни маси. Затъмнените стъкла и добавените принтове към повърхността на трапезните маси също биха очаровали с деликатното си дизайнерско присъствие, дори и да не разчитат на визуалния ефект от абсолютната прозрачност на стъклото.

Комбинирани холни и трапезни маси

Понякога сме заставени от това да вземаме крайни интериорни решения независимо, които са ни наложени от квадратурата. цените и разположението на дома, а не от индивидуалните ни естетически възгледи. Желанието ни да имаме голямо семейство често се конкурира с възможностите ни да осигурим просторен дом и лично пространство на всички, като най-често потърпевшите са общите помещения, кротко примирили се да завещаят своето амплоа на спални и детски стаи. Когато холът се превърне в спалня, а кухнята остане изнесена на терасата, трапезарията съвсем се губи сред разпределението на дома.

Дилемата често се оказва между холна и трапезна маса, като едното със сигурност ще си остане в магазина и в мечтите ни.

За да не се примиряваме с обстоятелствата, производителите на мебели поставят пред себе си мисията да се справят с непрестанните предизвикателства на домакинствата, внедрявайки на пазара всякакви технологии, функционалности, колаборации и прочее, които да паснат на всяка ситуация и всеки дом. В общия случай на дневна, кухня, трапезария и какво ли още не в едно, също има решение, което се оглежда в блестящата и гладка повърхност на холна маса с повдигащ механизъм, която за секунди се превръща в удобна, а дори и в разтегателна трапезна маса.

Благодарение на тази мултифункционална холна и трапезна маса, всички можем да си отдъхнем, защото и следобедното кафе е спасено, а и вечерята ще бъде сервирана навреме. Този модел холна и трапезна маса две в едно е подходящ както за комбинирани помещения, така и за самостоятелна просторна дневна, чиято холна маса бихме използвали като допълнителна към основната трапезна маса в случаите, когато посрещаме повече гости.

Виж още