Шкафове за обувки

(172 продукта)

Шкафове за обувки – компактни и стилни решения за антрето и коридора

Антрето е първата част от дома, която посреща нас и нашите гости. Впечатлението, което оставя обстановката непосредствено след входната врата, е основополагащо за очакванията към дома, както и за общата нагласа към обитателите.

Със сигурност хаосът от обувки и внесени от улицата боклуци не би очаровал никого, дори и да му предстои обиколка на първокласен дом от корицата на луксозно списание.

Единственото нещо, което би успяло да смекчи обстановката, е да споделим, че сме поръчали невероятен и модерен шкаф за обувки, който очакваме съвсем скоро, а след това да се извиним за момент и наистина да поправим грешката си, като за секунди направим бърза и лесна поръчка на ниска цена от онлайн магазин Mebeliarena.bg.

Шкафове за обувки с механизъм

Шкафове за обувки с механизъм за антре и коридор
Висок шкаф за обувки с механизъм

Типичният шкаф за обувки представлява шкаф с падащи вратички, на които можем прилежно да подреждаме своите обувки. Някои шкафове за обувки предлагат двуредов механизъм, който позволява побирането на двойно повече чифтове.

Тези модели шкафове за обувки са практично и удобно решение, защото побират много обувки, а същевременно ни дават цялостен бърз поглед върху всичко налично в тях. Шкафовете за обувки с механизъм придържат всяка една обувка самостоятелно, като не се налага да ги поставяме една върху друга, за да успеем да ги приберем всички в шкафа за обувки, както и не рискуваме да извадим цялото съдържание на шкафа за обувки, в опит да се доберем до чифт, който не сме носили отдавна.

Като недостатък на шкафовете за обувки с механизъм е ограниченото им пространство от гледна точка на височината на самата обувка. Този недостатък касае главно дамите, защото прекалено високите ботуши тип чизми няма как да се поберат в такъв модел шкаф за обувки, освен ако не нагънем прекалено много частта, която върви по крака от глезена нагоре.

Единият вариант е да ги поставяме легнали, но това значително би намалило капацитета на шкафа за обувки, а другата опция е просто да се насочим към шкаф за обувки с рафтове, което също не би гарантирало, че ще побере обувката права.

Шкафове за обувки с рафтове

Комбиниран Шкаф за обувки с рафтове за антре и коридор
Шкаф за обувки с рафтове и плъзгаща врата

Шкафовете за обувки с рафтове са друго компактно решение, което да внесе ред и да създаде усещане за изискан вкус още с пристъпването в дома. Шкафовете за обувки с рафтове побират по-малък брой чифтове в сравнение с шкафовете за обувки с механизъм, но за сметка на това оставят много повече пространство за всяка обувка.

Тук отново ще засегнем нежната половинка от домакинството, която често притежава по-екстравагантни модели. Шкафовете за обувки с рафтове са препоръчителни за обувки с токчета, платформи или по-голяма височина от глезена нагоре, защото позволяват по-щадящо съхранение на моделите, без риск от повреда вследствие на механизма на шкафовете за обувки с падащи вратички.

Друга особеност на шкафовете за обувки с рафтове е по-голямата им дълбочина. Ако разполагаме с антре с малка квадратура или по-тесен коридор, този модел шкафове за обувки би заемал прекалено голямо пространство. Ако, обаче, нямаме подобни притеснения, шкафовете за обувки с вратички биха се превърнали в елегантна и удобна тоалетка, която бихме могли да аранжираме с ваза с цветя или рамки за снимки, а непосредствено до тях да поставим кутийката си за бижута и парфюм, внасяйки последен щрих към тоалета за деня.

В съчетание с огледало с красива и орнаментирана рамка, пасваща на стила и нюанса на шкафа за обувки, входното пространство би създало много повече уют, отколкото сме предполагали.

Комбинирани шкафове за обувки

Ако все пак не можем да изберем кой от двата варианта шкаф за обувки би бил по-удобен и практичен за нас, можем да заложим на комбиниран шкаф за обувки, който да съчетава падащи вратички с механизъм, както и отделна част с рафтове. Тези варианти на шкафовете за обувки често предлагат по-разчупена визия и са страхотен елемент в антрето или коридора.

Особеността на комбинираните шкафове за обувки е по-малкото им пространство, в сравнение с другите модели шкафове за обувки, които могат да се предлагат с по-голяма височина и респективно повече отделения и места за обувките. Това, разбира се, също може да се окаже напълно достатъчно поне за чифтовете обувки, които ползваме през съответния сезон, докато другите остават прилежно прибрани по кутии в килера, дрешника или под леглото.

Комбинираните шкафове за обувки ни позволяват да намерим подходящото място както за спортните чифтове, така и за официалните модели, които се нуждаят от по-внимателно съхранение. Някои шкафове за обувки предлагат и открити рафтове, на които можем да поставяме домашните пантофи или някои модерни и изискани модели, които обожаваме и на които бихме искали да се наслаждаваме всеки път, когато минем покрай шкафа за обувки.

Шкафове за обувки със седалка

Шкафове за обувки със седалка / пейка
Шкаф за обувки с място за сядане - седалка/пейка

За тези от нас, които са свикнали или просто имат необходимост да седнат, докато се обуват или събуват, съществуват и шкафове за обувки със седалка. Този модел шкаф за обувки е подходящ за по-малки входни пространства, когато нямаме възможност да добавим отделно табуретка или друга мебел за сядане. Дори и да нямаме нужда да поседнем, докато се обуваме, най-вероятно все някога ни се налага да изчакаме някого преди да излезем.

Ето този елемент от шкафовете за обувки е предназначен предимно за господата, на които често им се налага да чакат още 10-20 минути своята „почти съм готова” половинка. За да не се налага да стоят прави, след като са избързали да се обуят и преди да са сигурни, че дамата е открила съвършения тоалет за събитието, шкафовете за обувки могат да им предложат комфортно място да „убият времето”.

За по-просторните антрета и коридори, можем да заложим и на допълнителен елемент за съхранение към основния шкаф за обувки. Поставките за обувки са компактни предложения с метални тръбички, на които да поставим допълнителни чифтове обувки.

Този тип поставки, за съжаление, не скриват това, което оставяме на съхранение, но са идеален вариант за обувките, към които посягаме най-често, особено ако няма къде да съхраняваме моделите, които не използваме в момента и които са заели основния шкаф за обувки.

За да придадем повече стил на антрето, можем да заложим на метална поставка за обувки с удобна тапицирана седалка, докато основният шкаф за обувки използваме като декоративен акцент със съответните аксесоари и прилежащо към него огледало. Тапицираната седалка е удобна и като място за дамски чанти, шапки или шалове, които няма къде другаде да приберем.

Виж още