Фурни за вграждане

(137 продукта)

Фурни за вграждане – новият облик на кухните

Висококачествени фурни за вграждане BOSCH
Фурна за вграждане BOSCH

Минимализмът е най-новата устойчива тенденция при обзавеждането. Ако преди разкошът се е оглеждал в пълнотата, богатството от елементи, орнаменти, цветове, то сега красотата е простор и простота. Вградените електроуреди, вградените мебели, всичко това говори за лукс и класа. Изчистването на интериора създава хармония, чувство за ред и чистота, символите на дома и най-вече на кухнята, където все по-често срещаме кухненско обзавеждане с вградени фурни, перални, съдомиялни и всякакви други кухненски електроуреди.

Фурни за вграждане – най-ново поколение електроуреди

Интелигентна фурна за вграждане БЕКО - идеален помощник закухнята на ниска цена
Фурна за вграждане Beko

Готварските печки претърпяват своята еволюция от огромни каменни пещи до минималистичните в днешно време фурни за вграждане. Самата архитектура на жилищата днес е коренно различна от тази преди десетилетия и често кухненската част дели общо помещение с дневната. Това също налага причината от по-компактно и естетически подбрано готварско решение като фурните за вграждане. За да съчетаем кухненското обзавеждане с холната гарнитура, следва да „прикрием” някои типично кухненски уреди, създавайки по-плавен преход между атмосферата и функционалността на двете помещения. 

Друга предпоставка за избор на фурна за вграждане и изобщо всякакви други електроуреди за вграждане е спестяването на пространство. Често сме ограничени с кухненската част, а благодарение на фурните за вграждане спестяваме по няколко сантиметра от всяка страна, които можем да оползотворим както за по-широки шкафове, така и за по-голяма съдомиялна, например. Друг аспект при фурните за вграждане е индивидуалният избор на стъклокерамичен плот. Сами преценяваме дали имаме нужда от 4 котлонаили 2 са ни напълно достатъчни, докато останалата част над фурната за вграждане я използваме за разширяване на плота.

Предимства на фурните за вграждане

Удобството от фурните за вграждане започва с това, че можем да ги монтираме почти навсякъде, където пожелаем. Ако някога сме хвърляли око на професионалните кухни в заведенията, ще забележим, че фурните се позиционират по-високо, отколкото ние сме свикнали. Това е така, защото ни позволява да имаме поглед върху ястието през целия процес на печене, без да се налага да се навеждаме, за да преценим след колко време би било готово. Фурните за вграждане ни позволяват да им изберем някое компактно местенце на „втория етаж” от кухненското ни обзавеждане, вдъхновени от истинските шефове в кухнята. Дори и да си останем традиционалисти и да позиционираме фурната за вграждане на нивото на стандартна готварска печка, то пак бихме могли да черпим само позитиви. Термоустойчивият плот над фурната за вграждане ни позволява да преместим ястието от фурната точно над нея, добавяйки някои финални щрихи, след което да го върнем бързо и лесно, ако се налага. 

Повечето домакинства прибягват към фурни за вграждане вместо стандартни готварски печки, което е и предпоставка за бързото и високотехнологично развитие специално на моделите фурни за вграждане. Насочвайки се към кухненско обзавеждане, предвиждащо вградени електроуреди, ние си гарантираме най-иновативните функции и редица предимства при фурните за вграждане. Друго преимущество на фурните за вграждане е ниската цена и изключително лесната поддръжка. Повечето нови модели притежават функция самопочистване, което ни спестява „най-мръсната” работа в процеса на готвене. Единственото, което евентуално остава да се почисти, е външната страна на вратата на фурната за вграждане и това, разбира се, би се наложило, само ако доловим някое петънце.

Фурни за вграждане Gorenje

Снимки, размери и цветове на модерни и ретро фурни за вграждане Gorenje
Фурна за вграждане Gorenje

Gorenje предлагат практични и икономични фурни за вграждане с висок енергиен клас А и А+. Новото поколение фурни за вграждане от Gorenje предлагат по-голяма повърхност за печене с включени SuperSize тави в комплекта, без това да оказва влияние на външните размери на фурната за вграждане. Функцията PerfectGrill включва двоен нагревател – стандартен и инфра нагреватели с вентилатори, които осигуряват равномерно разпределение на топлината за съвършено хрупкави отвън и крехки отвътре ястия. Дори и моделите фурни за вграждане в най-ниския ценови клас предлагат функцията AquaClean, която ни спестява най-неприятната част след готвенето, а именно – почистването на фурната за вграждане. Високоустойчивият материал SilverMatte, който покрива вътрешността на фурната за вграждане и прилежащите ѝ тави, позволява безпроблемното функциониране на електроуреда при екстремни температури, дори и при пиролитично почистване при 500°C, което също се предлага при някои от моделите Gorenje. 

За да се предпази корпусът на фурната за вграждане от щети, причинени от високите температури, моделите фурни за вграждане Gorenje включват и система DC+ за ефективно охлаждане, която включва в себе си DC (DynamiCooling) функция, активна в процеса на готвене и DC+, която се активира след като фурната за вграждане приключи работа. GentleClose затварянето е друга характеристика на фурните за вграждане Gorenje, която предполага плавното затваряне на вратата само с леко докосване, гарантирайки ни сигурност и удобство, докато ръцете ни са заети с ястието. Комбинацията от MultiFlow 360˚ и HomeMade Plus формата на фурната за вграждане позволява приготвянето на 5 ястия едновременно, всяко на отделно ниво чрез частично изтеглящи се телескопични водачи. С минимална разлика във финансовото изражение на фурните за вграждане, вечерята започва да ухае все по-примамливо. Функцията за бързо затопляне FastPreReheat затопля фурната за вграждане 3 пъти по-бързо от стандартен електроуред, а с функцията StayWarm ястията остават топли до тяхното сервиране.

И още фурни за вграждане от Mebeliarena.bg

Фурни за вграждане Neff
Фурна за вграждане Neff

В онлайн магазина на Mebeliarena.bg можем да открием и други мултифункционални фурни за вграждане енергиен клас А в лицето на известни и доказали се във времето брандове като Eurolux, LINO, Pyramis, BOSCH, Amica, AEG, Indesit, Whirlpool, Electrolux, Neff, Teka, Zanussi, Franke и много други. Вътрешността на фурните за вграждане е с технология Easy to Clean – изработена от лесен за почистване емайл, като включва и свалящо се вътрешно стъкло за лесна поддръжка. Вратичките на фурните за вграждане са с двойно остъклена технология COOL Touch Door, а корпусът на фурните за вграждане остава защитен от щети вследствие на високите градуси, благодарение на двуозонова охлаждаща система. Фурните за вграждане разполагат с горни, долни и грилови нагреватели с вентилатори. SOFT CLOSING технологията за плавно затваряне на вратата също предпазва фурната за вграждане от евентуални щети по корпуса и механизма на вратата.

Child Lock защитата от деца се среща при всички модели фурни за вграждане Eurolux, за да предпази любопитните малчугани от инциденти. Почти всички модели фурни за вграждане разполагат с потъващи бутони и сензорен електронен програматор с таймер, докато при по-високия клас фурни за вграждане Eurolux се преминава на изцяло Full Touch сензорно управление с LCD монохромен дисплей. Телескопичните водачи позволяват едновременното приготвяне на повече от едно ястие, а същевременно улесняват достъпа ни до тях в процеса на готвене.

Виж още