Евтини спални комплекти

(668 продукта)

Изискани предложения за спални комплекти

Излишно е да определяме как една или друга стая отразява най-съществено нашата индивидуалност, защото със сигурност във всеки избор, който правим, ние влагаме по нещо от себе си. Независимо от това, спалнята носи някаква по-различна атмосфера на уединение, която сякаш ни предразполага да забравим за всякакви маски и задръжки и да бъдем изцяло себе си. По тази причина ние смеем да твърдим, че най-неприкосновеното кътче от нашия дом говори най-истински за нас самите.

Спалнята е помещението, което отразява отношението ни към нас самите, което не е предназначено за широката публика, затова и подборът ни на спален комплект е израз на грижа и себеуважение.

Уюта на спалните комплекти

Качествени, модерни и хубави спални комплекти - пълно спално обзавеждане
Модерен спален комплект

Спалните комплекти основно се състоят от легло и гардероб, като най-често към тях се добавят и нощни шкафчета, скрин, огледало и всякакви други елементи, които да внесат повече практичност, стил и усещане за домашен комфорт. В зависимост от личните ни предпочитания, както и пространството, с което разполагаме, ние можем да се възползваме от всякакви изгодни предложения спални комплекти. Едно е ясно, ако заложим на семпъл спален комплект от легло и гардероб, то със сигурност бихме създали по-малко уют, отколкото ще открием дори в хотелска стая.

Разбира се, приятната и спокойна атмосфера, която внася правилно подбраният спален комплект в дома ни, не залага просто на купища мебели, с които да изпълним всеки квадратен метър от помещението. Ключовият момент е да съчетаем спалния комплект с изложението и разположението на стаята, както и с цветовата гама, която сме подбрали за спалнята.

Спалнята трябва да носи усещане за свобода, а кое подчертава по-добре пространството от светлите тонове. Дори и големи френски прозорци, през които цялата стая се обсипва от слънчева светлина, не биха компенсирали тъмните и мрачни нюанси в спалните комплекти. Другата крайност - от прекалено светли стени, съчетани със спално обзавеждане отново в светли тонове, биха превърнали спалнята в безлично помещение, отдалечавайки я от нейното амплоа.

За да се внесе хармония в помещението, спалните комплекти често се проектират в съчетание от два цвята, контрастирайки между тъмно и светло, топло и студено, като по този начин можем да допринесем за стилен и ненатрапчив акцент, балансиран от топли дървесни нюанси или елегантен бял гланц.

Спални комплекти за зрителна измама

От перфектния спален комплект се изисква както удобство, така и функционалност. Спалните комплекти играят съществена роля в организирането на пространството, за да може крайният резултат да изглежда така, сякаш самата стая е изградена около спалния комплект.

Когато сме предвидили най-малката стая в дома за спалня, това не бива да ни отказва от надеждата за елегантност и уют. В днешно време спалните комплекти са на достъпна цена и се предлагат в множество размери и конфигурации, сред които няма начин да не открием и съвършения спален комплект. Като начало, гардеробите с огледални врати са чудесен вариант за спални с по-скромна квадратура.

Тези комбинирани спални комплекти ни позволяват да отворим пространството, съчетавайки два елемента в един. Усвояването на въздушното пространство е също хитра, но и същевременно естетически издържана стратегия, като използваме също рафтове, съчетани със спалния комплект. Рафтовете могат да заменят както тоалетка, така и нощните шкафчета, оставяйки видима по-голяма площ от пода, като по този начин създават визуалното усещане за по-просторно спално помещение.

Повече от спални комплекти

Благословените с голямо спално помещение със сигурност ще си спестят доста главоболия около избора на спални комплекти, въпреки че и в тези случаи съществуват тънкости, които да придадат усещането, че самия спален комплект е специално изработен за стая с точно тези размери. Колкото и богато съчетан с мебели спален комплект да изберем, все пак не можем да сложим по няколко нощни шкафчета от всяка страна на леглото.

За случаите, в които пространството се оказва повече от достатъчно, на помощ идват масивните елементи. Спалните комплекти с табли, които излизат от ограниченията на леглото, са създадени за тези просторни стаи, в които сякаш губим представата за ориентация. Подбирайки спален комплект с подобно легло, ние не просто поставяме акцент в помещението, а и съдаваме усещане за необятност и свобода. Не без значение остават и величието и луксът независимо от цената, който внасят този тип масивни и орнаментирани спални комплекти.

Спален комплект цена
Луксозен спален комплект с тапицирана табла и легло

Друг задължителен елемент от спалните комплекти е гардеробът, като при него правилото си остава – колкото повече, толкова повече. Надали някой някога би се оплакал от прекалено голям гардероб. Когато притежаваме просторна спалня, то пространството ни не просто позволява да се насочим към подобен спален комплект, а изобщо го изисква от нас. Дори и по някаква случайност наистина да не знаем с какво да го запълним, то нека си стои полупразен, красиво орнаментираната му визия и допълнителното отгледало никога не биха били излишни.

Тоалетките при спалните комплекти също за създадени за разкош. Дори и рутината ни да не включва дълго време, прекарано пред огледалото, то със сигурност наличието на този елемент като част от нашия спален комплект внася точно тази аристократична нотка в дизайна.

Спални комплекти с матрак

Един от най-сладките моменти е, когато установим, че избраният от нас спален комплект се предлага с включен матрак. Това сякаш ни подсказва, че целият процес по подбиране на съвършен спален комплект е към своя край. Няма да се налага повторно разглеждане, проучване и избиране този път на матрак, който да бъде съвместим с леглото от спалния комплект, който вече сме избрали.

За улеснение на своите потребители, Mebeliarena.bg са създали отделна категория „Спални комплекти с матрак”, наясно с перипетиите, през които преминават всички, които са предприели крачката към обновяване на стари спални комплекти или обзавеждане на изцяло ново спално помещение. Избирайки спални комплекти с матрак, ние не просто си спестяваме усилия, а и можем да добием ясна представа за цените на спалните комплекти, към които сме се насочили.

Добавянето на матрак би увеличило необходимия ни бюджет, а в зависимост от матрака, който сме избрали, понякога се налага да допълним и с някои задължителни компоненти като подматрачна рамка, например, което е още едно перо към предварително определената за спалния комплект сума. Спалните комплекти с включен матрак от Mebeliarena.bg предлагат завършени решения за дома, оставяйки на нас единствено удоволствието и комфорта от мечтаната спалня.

Ако все пак вече сме открили съвършения спален комплект, но той не включва матрак, то Mebeliarena.bg отново имат своето предложение от „съвместими продукти”, което да ни подпомогне в избора.

Виж още