Секции за хол и дневна

(371 продукта)

Секции според личността

Уникална секция в бяло
Уникална холна секция в бяло

Движени от естетиката на минимализма, ние създадохме и абсолютно ново изражение на красотата и семейния уют. Малката приземна стаичка, почти изцяло съсредоточила вниманието върху масивния и орнаментиран бюфет със стъклена витрина, която разказва за грижливо подредени купища сервизи и всякакви други спомени; огромната секция в дневната, за която някой някога се е редил с дни на опашка и която се разполага по цялата стена и до тавана, включвайки в себе си гардероб, барче, чекмеджета, шкафове, витрини и изобщо всичко, което някога се е считало за модерно – всичко това са мили и далечни спомени, пазени в сърцето и фотоалбумите.

Днес уютът мълчи, уютът ни дава свободата, от която се нуждаем, уютът може да заема едва 2-3 квадратни метра от стената, позволявайки ни да запълним останалото пространство със смях и усмивки.

Модерна черна секция за хол и всекидневна
Черна холна секция

Класически секции – преразказ на историята с днешна дата

Класическа секция в стил Арт Деко
Класическа холна секция

Класическите секции на новото време силно се доближават до предшествениците си от миналия век. Тяхното величие си остава непокътнато от неразривното съчетание на отделните елементи. Дори и гардеробът си остава запазена марка на класическите секции, макар и често да служи за съхранение на всичко останало, но не и на дрехи. Този тип секции очароват със своята непреходност, адаптирани към новото време чрез модернистичната си визия и олекотената изработка. Класическите секции са чудесен вариант за освежаване на дневната, придържайки се към ценностите и духа на дома.

Този модел секции притежават рафтове за книги, снимки и различни декорации, както и красиви стъклени витрини, които да защитават най-съкровените ни и ценни спомени, като същевременно ни позволяват да им се любуваме непрестанно.

Класическите секции притежават и обособено място за телевизор, който може да бъде както поставен на секцията, така и окачен на стената в съответната ниша. Множеството просторни шкафове и чекмеджета предполагат безпроблемното съхранение на голям обем от вещи, придавайки на дневната подредена и приветлива визия.

Модерни секции – превръщайки дневната в галерия

Модерни секции за хол и дневна
Модерна секция за хол и дневна

При модерните секции малко по малко се освобождава пространството, като отделните елементи се разделят от стегнатата конструкция на класическите секции. Голяма част от елементите се прикрепят към стената, създавайки илюзията за крехка и въздушна конструкция на този тип секции. Строгата правоъгълна форма на класическите секции е заменена от абстрактната стойка на модерните секции, която излиза извън общоприетите норми и рамки чрез цялостен дисбаланс на структурата на секциите.

За по-силен ефект при някои модели секции се срещат и изцяло заоблени елементи като кръгли гръбчета, овални ниши, вълниста форма на вратичките на шкафовете или стъклена част с неправилна форма, която сякаш е запълнила случайно счупено парче от вратичката.

Модерните секции са смели и дръзки. Те стоят на стената на дневната като абстрактно произведение на изкуството, приковавайки погледа, приканвайки да бъдат разучени. Създадени са за творци, които оценяват и се възхищават на нестандарното.

Отварянето на пространството чрез отдалечаването на отделните елементи на секцията хармонира на индивидуалността на собственика. По-малкото затворени пространства при модерните секции се компенсират от повече рафтове и ниши, които оставят на показ съкровени житейски спомени, до които може да се докосне всеки гост на дома. Дръзките цветове при някои модели модерни секции придават пъстрота и закачлива нотка дори и в рутината на дома, за да ни изкарат от коловоза на сивото ежедневие.

Модулни секции – стилът е в нашите ръце

Разчупена дизайнерска секция
Дизайнерска модулна секция

Подобно на начина ни на живот и свикнали да отбираме есенцията на нещата, ние имаме възможността да избираме как точно да изглежда нашата дневна. Модулните секции са точно тази част от обзавеждането, която ни позволява да вземем само това на ниска цена, което ни харесва, което намираме за практично, което отразява интериорната визия в нашето съзнание. Ако сме открили съвършения ТВ модул, но не желаем да окачваме допълнителни витрини или етажерки по стената, така да бъде – със сигурност някой друг ще се припознае в тях. Когато се колебаем между два модела секции, също можем да решим дилемата си по най-простия начин, като просто закупим модулите, които са ни впечатлили най-силно и ги съчетаем. Разбира се, би било хубаво да правим комбинация от модулни секции, които пасват помежду си, освен ако не сме решили да пресъздаваме дневна, която да се конкурира с колажите на Пикасо.

Предимството на модулните секции е в разнообразието. Тук не говорим просто за възможния избор измежду богат асортимент модули от секции в различни стилове, нюанси и размери, а и за възможността да променяме лесно и сравнително често обстановката в дома. Дори и да закупим всички модули от предложената примерна конфигурация, то те не са скачени помежду си, което ни позволява да пренареждаме както пожелаем, съобразено с индивидуалните ни предпочитания и пространството, с което разполагаме. Ако в някакъв момент решим, че е дошло време за промяна на интериора, то не е задължително да закупуваме нова секция, а можем просто да разместим модулите от настоящото ни обзавеждане, вдъхвайки нов живот на дневната.

Друго преимущество на модулните секции е, че ако някой от модулите се повреди, можем да заменим само него, без да се налага да се разделяме с цялата секция.

Секции с LED осветление

Секции с ЛЕД осветление
Модерна секция с LED осветление

Пристъпвайки все по-устойчиво към модернистичната визия на дома, секциите с LED осветление буквално осветяват пътя ни или поне нашите вечери. След като скритото осветление претърпя своя апогей, идва ред и на секциите с LED осветление. Този ефект върху рафтовете и витрините придава елегантно-драматична нотка на дневната. LED осветлението би акцентирало върху всяка наша вещ, поставена под „светлините на прожекторите”, особено ако тя наистина носи по-специално послание за нас. Осветените витрини и рафтове на тези секции са предназначени за статуетки, купи, снимки от скъпи за нас моменти или на любими хора, първия отпечатък от крачето на най-малкия член на семейството и изобщо всичко, което озарява ежедневието ни и без LED осветление.

Друго предимство на тези секции е приглушената светлина, която осветява не просто модулите, но и цялото помещение. Скритото осветление на секциите е подходящо за всеки, който се нуждае от спокойствие след дългия работен ден, но не желае да се потапя в абсолютна тъмнина. Секциите с LED осветление са подходящи и за киновечери със семейство и приятели, като не отнемат фокуса от екрана, а същевременно ни помагат да намерим разпилелите се около нас пуканки.

В зависимост от индивидуалните ни предпочитания и палитрата на стаята, можем да изберем секции с цветно LED осветление. За тези, които се придържат към по-изчистена и класическа атмосфера, секциите с бяло LED осветление биха били достатъчно бляскав ефект и без да внасят допълнителни нюанси.

Виж още