Разтегателни дивани и канапета

(548 продукта)

Разтегателни дивани – комфорт без граници

Качествени и модерни разтегателни дивани
Модерен разтегателн диван

Меката мебел е не просто всеобщ любимец в дома, но и абсолютно универсална мебел с множество функционалности и предимства. За много хора почивният ден, прекаран вкъщи и без предвидени конкретни ангажименти, се пренася на дивана, независимо дали става въпрос за релакс или странични развлекателни занимания. Меката мебел е любимото място за следобедна дрямка, за четене на увлекателна книга, а благодарение на допълнителното предимство на разтегателните дивани, семейните кино или игрови вечери също са намерили своето най-комфортно местенце в дома.

Дори и в ерата на Ковид, която устойчиво променя навиците ни, меката мебел се превръща в най-предпочитаното място за работа и учене. Това позволява да се посветим напълно на ангажиментите ни, но от комфорта на дома и без да пренасяме професионалната атмосфера върху кухненската маса в трапезарията, където липсва обособен работен кът с бюро и подходящ офис стол.

Защо предпочитаме разтегателните дивани

Разтегателно канапе за дом и офис
Разтегателно канапе

Меката мебел е безапелационен носител на любовта в дома, независимо дали става въпрос за разтегателни дивани или най-обикновени кокетни канапета. Чувството за несравним комфорт, съчетано със стила, изразяващ се в разнообразието от дизайни и палитрите от завладяващи цветове и нюанси, придават на меката мебел достатъчно предимства, които да гарантират успеха ѝ в дома. Разбира се, мултифункционалността също не позволява да пренебрегнем възможността от получаване на много повече ползи на дадена цена, залагайки на мека мебел с допълнителни екстри, като функция сън.

Предимствата на разтегателните дивани са застъпени толкова силно в ежедневието на семействата, че се оказва не просто почти невъзможно, а дори и безсмислено да заложим на стандартна и не дотолкова адаптивна мека мебел. Разтегателните дивани се справят чудесно с посрещането на гости, като предлагат удобна и широка площ за спане и не позволяват да се прави компромис с качествения и здравословен сън, който ни предлага и най-скъпият и ортопедичен матрак. Допълнителната площ при разтегателните дивани може да послужи и през деня, предоставяйки просторно и същевременно меко и топло пространство, където децата да си играят, лазейки и търкаляйки се на воля.

Всъщност, тази допълнителна полза от разтегателните дивани не е предназначена единствено за комфорта и здравето на децата, най-вече през зимата, когато се опитваме да ги накараме да станат от студената подова настилка. Площта при разтегателните дивани би могла успешно да се приспособи към събиранията с приятели. За да не се налага все някой да гледа филма от първия ред на възглавница на земята, то разтегателните дивани със сигурност успешно биха побрали поне 5-6 души. Това, разбира се, е съобразено с големината на разтегателния диван и с това дали предпочитаме да се наслаждаваме на комфорта, като се отпуснем в изцяло легнало положение. Разтегателните дивани са подходящи и за любимите на всички настолни игри, които често се налага да се играят на земята, поради невъзможността да се разпънат по-обемните табла, предполагащи лесен достъп на всеки играч.

Триместни разтегателни дивани

Триместен разтегателен диван
Триместен разтегателен диван

Вече дори и най-компактните компоненти от меката мебел предполагат допълнителна площ, позволяваща да се насладим на простор, дори и в лицето на фотьойлите и канапетата. За съжаление, тяхното пространство е пригодено само за един човек, независимо дали става въпрос за място за сядане или площ за сън. Триместните разтегателни дивани, от своя страна, са чудесно допълнение към всяко помещение. Независимо дали става въпрос за самостоятелна стая или съвсем компактно жилище, триместните разтегателни дивани успяват да съчетаят дневната и спалнята по такъв изключително стилен и същевременно удобен начин.

Триместните разтегателни дивани са най-предпочитана опция за боксониери или стаи под наем, защото бихме могли да осигурим едновременно уютна обстановка за гости през деня, както и за секунди да превърнем триместните разтегателни дивани в просторно легло за през нощта. Раклите за съхранение под площта на разтегателните дивани са създадени да прибират спалното бельо в случаите, когато използваме разтегателните дивани като мека мебел. Наличието на триместен разтегателен диван позволява да си осигурим допълнително свободно пространство, за да аранжираме стаята по красив и функционален начин, без да се притесняваме от квадратурата.

Ъглови разтегателни дивани

Модерен Ъглов разтегателен диван
Ъглов разтегателен диван

Ъгловите разтегателни дивани са златният стандарт при меката мебел. Тези модели разтегателни дивани ни предлагат допълнителен комфорт, а същевременно успяват да се адаптират към интериора във всяко помещение. Ъгловите разтегателни дивани са най-предпочитаният и компактен вариант за всяка дневна, а предимствата им се пренасят с лекота и при обзавеждането на кухненската част, осигурявайки неповторимо удоволствие дори по време на хранене. Тези модели разтегателни дивани притежават странична лежанка, която сама по себе си предполага да се насладим на пълноценна почивка, дори и без да сме се възползвали от допълнителното пространство за сън на ъгловите разтегателни дивани. Предимството им в разпънато положение е, че за секунди ъгловите разтегателни дивани се превръщат в широка и удобна спалня, която успешно би могла да побере дори трима души, в зависимост от страната, на която сме избрали да легнем.

Ъгловите разтегателни дивани в кухнята предполагат по-компактни размери както в сгънато, така и в разпънато положение, но представянето им като удобно легло не отстъпва на разтегателните дивани за дневна. В извънредни ситуации и при липса на места за сън, дори и ъгловите разтегателни дивани в кухнята биха се справили чудесно с мисията да посрещнат гости за поне една нощ.

П-образни разтегателни дивани

П-образен разтегателен диван
П-образен разтегателен диван

П-образните разтегателни дивани са създадени, за да предлагат П-овече. Тези модели разтегателни дивани очароват дори и само на снимка, дори и в сгънато положение, а използваме ли максималния капацитет на П-образните разтегателни дивани, то помещението ни се превръща в спалня с кралски размери. Самият дизайн на тези модели разтегателни дивани притежава свойството да обособява уютно кътче за почивка между мекотата и разкоша на трите страни на П-образните разтегателни дивани. Подобни модели разтегателни дивани придават чувство на защита и спокойствие, а същевременно позволяват на цялото семейство да се наслади на комфорта им, като би останало свободно място, дори и за домашния любимец.

П-образните разтегателни дивани са истински луксозно изживяване, което напълно оправдава цената си. Тяхното присъствие в дома налага достатъчно свободно пространство, за да можем да разположим П-образния разтегателен диван по начин, по който не възпрепятства свободното преминаване около него или използването на врати и прозорци. П-образните разтегателни дивани са оптимално решение за просторните дневни с кухненски бокс. Те успяват да обособят холното пространство по елегантен и наистина удовлетворяващ начин, като лежанките им биха се вписали чудесно в ролята си на неофициална граница между двете помещения, вместо П-образният разтегателен диван да изглежда като неподходящо позиционирана мека мебел в средата на стаята.

Виж още