Прави дивани и канапета

(353 продукта)

Величието на диваните

Стандартен диван
Стандартен диван

Диваните най-вероятно за вечни времена ще си останат любимата мебел в дома. Надали съществува човек, че дори и домашен любимец, който да не предпочита удобството и мекотата на диваните, дори и пред предоставяния ни от леглото комфорт. Понякога дори и самата мисъл да се отпуснем в прегръдките на дивана, макар и не съвсем удобно опънати и леко наметнати с одеялце, изглежда много по-примамлива и отпускаща от това да се преместим в спалнята. Но магическите способности на диваните не приключват единствено с комфорта им.

В зависимост от избора ни на диван, ние можем напълно да преобразим излъчването на помещението. Разнообразието от цени, форми, цветови гами, размери и стилове могат да ни пренесат във всякакви хилядолетия и култури, предизвиквайки у нас експлозия от емоции, но никога оставяйки ни безразлични пред тяхното величие.

Луксозни дивани

Луксозен диван за хол и всекидневна
Луксозен ъглов диван

Луксът е усещане, луксът е съчетанието между стил и палитра, галещи окото и съзнанието всеки път, независимо дали срещаме това съвършенство за първи или за хиляда и първи път. Това представляват и предизвикват у нас луксозните дивани от Mebeliarena.bg, с една единствена забележка – бихме искали да притежаваме всички.

Да направим избор е един от основните проблеми при покупката на диван. Предложенията са толкова много, изкусно създадени да отговарят на разнообразните вкусове и предпочитания на хората, а същевременно сякаш успяваме да открием по частица от себе си във всеки един модел диван. Затова и е редно да се опитаме да конкретизираме поне малко желанията си – имаме нужда от бутиков диван или такъв, който да ни предостави безпрецедентен комфорт.

Двуместните и триместните дивани са разкошен и кокетен избор за всяка дневна с по-скромна квадратура. Със сигурност правилният избор на диван би накарал всеки да забрави за растоянието между стените, вглъбявайки съзнанието му в разкошния кът за отдих, който е изградил около себе си елегантният избор на диван. Когато залагаме на диван с по-високи крака, ние придаваме на помещението допълнителен простор и аристократичност, докато по-масивните изработки дивани доставят чувство на комфорт и сигурност, в което сякаш можем да се отпуснем, разтоварвайки се от всички проблеми и задължения, натежали на плещите ни.

Подобно усещане за удобство и уют предизвикват и ъгловите дивани. Те са типичният символ на семейството, защото голямата им площ е в състояние да побере всички усмивки. Разбира се, някои малки детайли могат да превърнат ъгловите дивани в истински представител на високата класа, пресъздавайки уюта по малко по-различен начин. Кожената тапицерия и регулируемите облегалки за глава могат мигом да преобразят семейната дневна, наситена с детски глъч, в по-строга и уединена обстановка.

Ориенталски и барокови дивани

Луксозен ориенталски, кралски и барокови диван със злато
Ориенталски, бароков дивани

За артистичните натури, нищо никога не е обикновено. Простотата на ежедневието е обгърната от драматизма на непреходното изкуство, придавайки на всеки елемент от живота размах и динамика. Докато повечето хора биха създали дневна, която да излъчва спокойствие и уют, то домът на артиста по душа представлява театрална сцена, кътче, което заслужава да получи своето запазено място във всеки един музей, а спокойствието би било равносилно на безразличие към таланта.

Ориенталските и барокови дивани са изключително дързък избор и дори да изглеждат като самодостатъчен елемент, който да предизвиква буря от емоции, то тяхното присъствие трябва да е много стриктно обмислен ход. Границата между шедьовъра и бутафорията в случая би била изключително тънка и почти незабележима, затова е важно да сме сигурни, че имаме ясна концепция за цялото помещение, когато залагаме на такъв стил дивани.

Подобно на всяко изкуство, и тук трябва да съумеем да изпипаме докрай всеки детайл, за да можем да се насладим пълноценно на духа, който носят ориенталските или барокови дивани. Масивните златни орнаменти, колоритната плюшена материя, екстравагантната визия на всеки елемент от диваните и фотьойлите трудно биха паснали на модернистичната визия на мебелите в днешно време, затова и тези дивани налагат нуждата от подходящо допълващо обзавеждане, което да ни накара да се почувстваме като на истинско рандеву във Версай.

Кухненски дивани

Кухненски ъглов диван
Кухненски диван

Най-често, когато хората чуят думата „диван”, в съзнанието им автоматично изниква образ за просторна и гостоприемна дневна. С времето, обаче, диваните покоряват сърцата на хората и тяхното приложение става безгранично. От чакалните в административните сгради, през големите модни бутици, та чак до кухнята. И тук не говорим просто за диван в кухнята, а за изцяло отделна обособена категория, наречена „кухненски ъгли”.

Кухненските дивани наподобяват ъгловите дивани в своята форма, но определено се различават по размери и най-вече – усещане. Изработката на кухненските дивани е доста компактна, защото и тяхното присъствие в кухнята е допълнение към основните елементи от обзавеждането. Площта за сядане при кухненските дивани е по-тясна, а освен това са и по-твърди от стандартните дивани, за да предоставят по-голяма стабилност по време на хранене. Независимо от това, кухненските дивани са създадени, за да носят комфорт, затова е и напълно възможно да срещнем модели с облегалки за главата или декоративни възглавнички за допълнително удобство.

Разтегателни дивани

Модерен разтегателен диван
Модерен разтегателен диван

Това, което прави диваните толкова съвършени, е функцията им за сън. Стилни, комфортни, а за секунди се превръщат и в легло – какво повече можем да очакваме. Разтегателните дивани са сред най-практичните мебели, с които можем да се сдобием. Дори и да нямаме отделна стая за гости, няма защо да се притесняваме да поканим близки или роднини, възпирани от липсата на места за сън. Дневната, а дори и кухнята могат да се превърнат в удобна гостна, благодарение на функцията за сън, която предлагат почти всички модели и разновидности дивани. А ако се наложи да използваме дивана за сън по-често, отколкото сме планирали, винаги можем да го оборудваме с топ матрак, за да придадем допълнителен комфорт и баланс, особено ако се ползва от двама души.

Другата опция, която предлагат разтегателните дивани, е раклата за багаж под седалките на дивана. Там можем да поставяме спалното бельо и топ матрака, без да се налага всяка сутрин да примъкваме завивки между стаите. Дори и диванът ни да се използва единствено в основното си амплоа на мебел за сядане, раклите за багаж си остават неизменно място за съхранение на по-рядко използвани вещи. Пространството, което ни се предоставя, може да бъде оползотворено както от дрехите от отминалия сезон, така и от обувки за специални поводи или умалели детски дрешки и забравени играчки, които ни носят мили спомени и с които не желаем да се разделим.

Виж още