Холни маси - масички за хол и всекидневна

(666 продукта)

Холни маси за изящен комфорт

Уникални модерни холни маси на ниски цени
Модерна холна маса

Холните маси датират от векове, отразявайки удоволствието от първата ободряваща глътка кафе или успокояващия аромат на чая. Различните форми, размери, материали, орнаменти и стилове при холните маси са свързани помежду си от един-единствен елемент – меката мебел. Всяка холна маса се нуждае от подходящата комфортна обстановка, която да подчертае нейния разкош. Днес срещаме холните маси не само в дома, но и в офиси, рецепции, салони за красота и изобщо всякакви места, в които в комбинация с подходящата мека мебел те придават неповторим уют и завършен стил на всяко кътче, където са поставени. Независимо от стила, който търсите, важно е да знаете колко струва една масичка за кафе и за какво точно плащате. Както при всички мебели цените на холните маси варират в зависимост от качеството, размера и използваните материали.

Дървени холни маси

Холни масички от дърво
Холна маса от масив

Дървените холни маси са непреходна класика. Те символизират вечността не само чрез дъхавия аромат и плавния преход на нюансите на дървото, но и поради стабилната си и устойчива във времето изработка. Дървените холни маси са перфектното допълнение към всяка холна гарнитура. Независимо от интериора на дневната, дървените холни маси могат да се адаптират към всеки стил, пресъздавайки модните тенденции на всички времена. Като започнем от силно орнаментираните холни маси от тежко и масивно дърво с извити крачета в ретро стил през минималистичната изработка на изчистените и олекотени плоскости на новото време и стигнем чак до най-дръзките представители на абстрактните произведения на изкуството, дървените холни маси си остават най-предпочитаният избор.

Друг аспект при избора на дървени холни маси е тяхната гъвкавост от гледна точка на моделите и предимствата, с които разполагат. Съществуват дървени холни маси с чекмеджета и скрити отделения. Там можем да прибираме често използвани вещи или развлекателни неща като книги, списания или настолни игри. По този начин си гарантираме приветлива и подредена дневна, чиято холна маса крие тайните на ежедневието. Повдигащите механизми при някои модели позволяват добавянето на допълнителна площ или цялостното повдигане на височината на масата, в случаите, когато се нуждаем от повече пространство за следобедните ни събирания на кафе и чай или изобщо допълнителна трапезна маса за семейните празненства. Не на последно място дървените холни маси си остават по-безопасният избор за семейства с малки деца, защото не предвиждат риск от лесно счупване при по-силен натиск.

Стъклени холни маси

Луксозни стъклени холни маси
Стъклена холна маса

Красотата е крехка. Красотата предизвиква впечатление, но изисква и внимание. Същото се отнася и за стъклените холни маси. Изключително елегантен щрих към всяка холна гарнитура, превръщайки дневната в изискано кътче от корицата на луксозно списание. Стъклените холни маси придават свобода и простор на всяко помещение, като не ограничават възможността ни да се насладим на всеки друг елемент от пространството. Те приковават погледа, но същевременно не скриват нищо от него. Това налага обмислен избор, насочвайки се към стъклена холна маса. 

Разбира се, ефирността на стъклените холни маси не означава, че те ще стоят единствено за декорация. Тяхното амплоа си остава непроменено за сметка на изискания им външен вид.  Благодарение на дебелината и устойчивостта на стъклото спокойно можем да ги използваме както за сервиране на следобедна закуска, така и за поставяне на вази и други декоративни елементи. . Някои модели стъклени холни маси разполагат и с допълнителен рафт под основната площ, от който също бихме могли да се възползваме, поставяйки на удобно за нас място например книги и списания. Реално можем да поставим върху стъклото всичко, което пожелаем, но това означава, че постоянно ще се „любуваме” на бъркотия. За да не създаваме прекален хаос върху холната маса, можем да подсигурим помощна масичка с чекмеджета, която да използваме за някои предмети. Друг вариант са табуретките-ракли, които едновременно ще ни служат като място за съхранение, а и осигуряват допълнително място около една холна маса.

Комплекти холни маси

Комплекти холни маси с помощни масички за кафе
Комплект холна маса и помощни масички

Ако разполагаме с просторна дневна, то би било греховно да не се възползваме от пространството, което ни се предоставя. Някои холни маси се предлагат в комплект с допълнителни помощни масички, които бихме могли да разположим около елементите от меката мебел, които не се намират в непосредствена близост до основната холна маса. По този начин можем да си подсигурим комфорт дори и когато сме предпочели да се настаним върху фотьойла до прозореца, без да се налага да държим чашата с кафе или чай постоянно в ръка. 

Предимство на холните маси, които вървят в комплект с помощни, е тяхната компактност. Ако не разполагаме с прекалено свободно пространство, то можем да прибираме помощните масички към холната маса и да ги вадим само когато се налага. Дори и да не ни се налага да сервираме някъде другаде освен върху холната маса, то винаги можем да използваме помощните масички като декорация. Разпределянето им в различни ъгли от дневната позволява да поставяме върху тях както панери с плодове, вази с цветя и книги, така и някоя елегантна лампа, която ни предразполага към уютно кътче за четене. 

Асиметрични холни маси

Асиметрични дизайнерски маси
Нестандартна дизайнерска маса за хол

За да превърнем дневната в истински представител на абстрактното изкуство, са създадени и холни маси с екстравагантни асиметрични форми. Тези модели холни маси съчетават в себе си практичност и иновативност, придавайки на интериора експресивен арт стил. Съчетанието между овални стъпаловидни основи и фини крака придават на тези холни маси нетрадиционна и разчупена визия, която очарова със своята асиметрия. Комбинацията от стъклени и дървени елементи подчертава артистичния характер на холната маса. Кухите пространства на нестандартните холни маси създават усещане за потъване, което същевременно се балансира от стъклената повърхност, която придава хармония в цялостната визия на абстрактните модели холни маси. Цялата комбинация от нестандартни елементи, съчетани помежду си по контрастен начин, са подходящо допълнение както към класическа холна гарнитура, на която придават интересен акцент, придавайки ѝ интересен акцент, така и към всяка творчески обзаведена и декорирана дневна, извадена като от галерия на изкуствата. 

За привържениците на по-традиционните холни маси съществуват и по-смекчени абстрактни конструкции, които същевременно придават  стилна нотка в аранжимента на кътчетата за отдих. Овалните форми при основата на тези холни маси си остават запазена марка. Вместо крачета, някои модели разполагат със стабилна и масивна асиметрична обла основа. Други модели атрактивни холни маси вървят в комплект с табуретки, които остават прилежно прибрани към оригиналната S-образна основа на холната маса. Актуални са и моделите холни маси с основа тип панер. Някои от тези холни маси предполагат отделящ се плот, като по този начин можем да използваме основата за съхранение на одеяло за по-прохладните вечери в дневната. Този тип маси са все по-често срещани при помощните масички, чиято повърхност не е толкова заета от допълнително добавени от нас декоративни елементи и позволява свободното изваждане и прибиране на одеялото.

Виж още