Кухненски шкафове - модули за модулни кухни

Самостоятелно конфигурирайте своята кухня !
Основно предимство на модулните кухни, е, че закупувате само това, което ви е необходимо. Можете да подберете само тези модули, които пасват идеално на вашето помещение. Ние сме направили богата селекция от над 50 цветови комбинации качествени стандартни и луксозни модули, и шкафове за кухня само от водещи български производители. Всички модули са съобразени с изискванията и притежават стандартни размери, което ги прави подходящи за всички видове допълнителни аксесоари и вградени електроуреди.
Ако имате въпроси или се нуждаете от компетентно мнение се свържете с нашите консултанти на телефон: 0899 661 771

Кухненските шкафове – помощници в кулинарната идилия

Модерни кухненски шкафове в бяло
Модерни кухненски шкафове в бяло

Домакинските задължения са неотлъчна част от ежедневието ни и независимо от останалите ангажименти през деня, които понякога позволяват да бъдат отложени за друг ден, то вечерята няма как да бъде преместена за утре или за другата седмица. Приготвянето на вкусна и зареждаща ни с енергия храна изисква своето внимание и време, които и без друго се конкурират с останалите сфери от живота ни.

За да си спестим излишни усилия в кухнята, добре подбраното кухненско обзавеждане играе съществена роля в оптимизирането на целия процес. Удобството от правилното разположение на кухненските шкафове и електроуредите е ключът към бързото и лесно приготвяне на вкусна вечеря и поддържането на чиста и подредена кухня.

Тънкости при кухненските шкафове

Сглобяване на кухненски шкафове
Сглобяване на кухненски шкафове

Дори и на пръв поглед да ни се струва, че кухненските шкафове нямат особено значение, то в процеса на кулинарни творения ще установим, че това далеч не е така. Освен цената, първата и важна особеност при кухненските шкафове е начинът, по който се отварят. Плавното отваряне и затваряне е изключително полезна функция на всички мебели, но при кухненските шкафове е от особена важност.

В процеса на готвене често се налага да пипаме кухненските шкафове с нечисти ръце, затова се налага и изпипан механизъм, който да ни позволява да отваряме и затваряме кухненските шкафове със съвсем леко докосване.

Скица и размери на кухненски шкафове
Примерна скица на кухненски шкафове

Кухненските шкафове с телескопични водачи притежават друга полезна функция. Друга полезна функция притежават кухненските шкафове с телескопични водачи. Тези модели кухненски шкафове са предназначени за складиране на консерви или бутилки за оцет, зехтин и други, до които получаваме улеснен достъп чрез пълното изтегляне на кухненския шкаф.

Местенце за подобни модели кухненски шкафове с телескопични водачи се намира винаги, благодарение на компактния им размер, който в повечето случаи не заема повече от 20 см от кухненското обзавеждане, позволявайки да използваме стандартните кухненски шкафове за по-обемни тенджери или тави, както и за някои по-рядко използвани кухненски електроуреди.

Допълнителни кухненски шкафове

Кухненски шкафове с избор на цвят, декори и размери за кухня
Цветоди декори на кухненски шкафове

Не е лъжа, че всяка домакиня се нуждае от собствена кухня, за да дава най-доброто от себе си. С времето действията, които извършва, стават почти механични, защото съзнанието си е изградило и утвърдило устойчив модел на работа, запознато с местоположението на всеки елемент от посудата и всяка подправка в кухненските шкафове. Независимо от това, удобно разположените помощни кухненски шкафове също подпомагат за оптимизиране на времето, прекарано в кухнята. За да бъде всичко прилежно прибрано, но и същевременно да ни е „подръка”, високите кухненски шкафове не са най-оптималното решение.

Ценни помощници в случая се явяват допълнителни кухненски шкафове, които не са част от кухненското обзавеждане. Те са компактни и практични, позволяващи да ги позиционираме близо до частта за готвене, без това да създава нуждата от заобикалянето на допълнителни кухненски шкафове.

В зависимост от моделите кухненски шкафове, те могат да завършват както с кутия за хляб, така и с плот. За кухните с по-малко пространство, плотът върху допълнителния кухненски шкаф може да бъде от ключово значение дори и само за поставяне на въртележка за подправки, някои други кухненски аксесоари или компактен електроуред като микровълнова фурна, тостер, а защо не и телевизор. Местоположението и предназначението на допълнителните кухненски шкафове зависят изцяло от разположението на кухнята и нашето интериорно решение.

Кухненски шкафове тип остров

Кухненски шкафове тип остров
Кухненски шкафове тип остров

Изнесените кухненски шкафове тип остров са мечтата на всяка домакиня. Тези модели кухненски шкафове са не просто красив и завършен щрих към облика на всяка кухня, но и ни предлагат много повече удобства, от което и да е друго пространство в кухнята. Кухненските шкафове тип остров разполагат с наистина огромен плот, върху който можем да развихрим кулинарните си умения с пълна сила. Няма нужда да се съобразяваме с ограниченото пространство на стандартния кухненски плот, чудейки се къде вече да сложим поредната купа. Освен това, островите разполагат както с огромен плот, така и с множество просторни кухненски шкафове под площта на плота, които биха побрали и тавите с най-голям размер, както и обемните кухненски електроуреди като мултикукър, еърфрайер и т.н.

Моделите кухненски шкафове тип остров са създадени за всички, които обичат да творят със замах, които откриват удоволствие, а не задължение в целия процес по готвене - от рязането на продуктите до последната декорация по чиниите.

Друго предимство на кухненските шкафове тип остров е, че могат да служат и като пространство за лека закуска или задушевна вечер на по чаша вино. С подходящи бар столове и изнесеното осветление, изцяло създадено да озарява кухненските шкафове тип остров, ние можем да си създадем романтична обстановка, различна от вечерната ни рутина. Върху огромната площ на тези модели кухненски шкафове можем да поставяме и различни декорации като вази или саксии с цветя и подправки, панери с плодове, както и поставка със списания – изобщо всичко, което пожелаем, без да се налага да го преместваме постоянно, защото кухненските шкафове тип остров предлагат пространство както за кулинарни приготовления, така и за дизайнерски щрихи.

Кухненски шкафове за трапезарията

За моментите, когато трапезарията е отделена от кухнята, било то в две различни помещения или просто зоната за хранене е отдалечена от кухненската част, можем да добавим допълнителни кухненски шкафове, които да ни улеснят при сервирането. За да не изглежда нашият помощник – кухненски шкаф, просто позициониран на удобно за нас място или пък откъснат от цялостното обзавеждане, съществуват елегантни модели кухненски шкафове с цялостно завършена стилна визия. За да не изглежда нашият помощник като откъснат от цялостното обзавеждане кухненски шкаф, който просто сме позиционирали на удобно за нас място, съществуват елегантни модели кухненски шкафове с цялостно завършена стилна визия.

В подобни модели кухненски шкафове можем да съхраняваме приборите, допълнителни чинии, салфетки, оливерници, както и почетния гост на масата – хлябът, като за него е предвидено и специално отделение при някои модели кухненски шкафове.

За да не се нарушава атмосферата по време на вечеря, чекмеджетата и вратичките на кухненските шкафове са оборудвани с механизъм за плавно затваряне, който ни позволява да достигнем всичко, което пожелаем, без да създаваме смут всеки път, когато се нуждаем от нещо от кухненския шкаф.

За да допринесем за по-изтънчената атмосфера на трапезарията, можем да се насочим към кухненски шкаф със стъклени вратички. Тези модели кухненски шкафове - тип витрина, имат по-скоро декоративно, отколкото функционално предназначение в трапезарията, защото там най-често се редят сервизи за по-специални поводи, а не ежедневните чинии и чаши, които използваме. За да съчетаем практичното с елегантното, можем да използваме и двата модела кухненски шкафове, оптимизирайки трапезарията по най-уютния и елегантен начин.

Виж още