Детски легла

Детски легла - забавен щрих от детството

Уникални, модерни и интерсни Детски легла на ниска цена
Детско легло за момиченце в розово

Обзавеждането на детската стая е истински вълнуващ момент. Това е първата стъпка към самостоятелния живот на човечето, което сме създали и над чийто сън сме бдели зорко в първите месеци и години.Над което сме бдели зорко дори и в съня първите месеци и години.

Когато дойде време да му обособим лично пространство, ние искаме да изпипаме всичко до последния детайл. Търсим най-практичните варианти за обзавеждане, които да го накарат да се чувства спокойно и защитено, като същевременно не забравяме, че всяко дете търси забавление и игри, затова е важно да не подценяваме и този аспект от интериорния дизайн на детската стая.

Детски легла с чекмеджета

Детски легла с чекмеджета за детска стая
Детско легло с чекмеджета

Сънят при децата е изключително важен за тяхното развитие, затова би било полезно да изберем заедно с него детско легло, което да му носи както физически, така и емоционален комфорт.

Децата често се позовават на инстинктите си и не винаги могат да се обосноват защо дадено нещо им харесва или не, затова е важно да включим самото дете в избора, гарантирайки си, че няма посред нощ да се изнизва от детското легло, търсейки закрила от своите родители отново в спалнята.

В днешно време детските легла се предлагат във всякакви модели и цветове, в които детето да открие необходимата сигурност.

Детските легла с чекмеджета и етажерки са забавен и практичен начин да организираме детското пространство. Чекмеджетата в подматрачните ниши на детските легла са изключително компактен вариант за съхранение на бельо и пижамки, като по този начин можем да научим детето само да сгъва и подрежда част от своите дрешки.

Вградените в основата на детското легло етажерки позволяват да декорираме детското легло с любими играчки, които да „пазят” мъника през нощта, гарантирайки му спокоен и здравословен сън. Някои модели детски легла предлагат и вградена етажерка на колелца в самата табла, която може лесно да се издърпва дори и от детето и върху която могат да се поставят детски книжки, нощна лампа или някое одеялце при евентуална допълнителна нужда през нощта.

Таблата-етажерка при тези модели детски легла може да остава постоянно издърпана, създавайки повече уют в тази част на детския кът, а същевременно да бъде прибирана по време на игри с приятели, за да освободи повече пространство за мъниците, предпазвайки ги от случайни злополуки.

Детски легла коли

Чудесни Детски легла коли на ниска цена - детска кола турбо за детска стая
Детско легло тип спортна кола със спойлер

За най-малките спортни състезатели колите са не просто любимите играчки, но и прелюдия към живота им като възрастни.

За да доставим на детето си безмерно щастие и удоволствие от времето, прекарано в детската стая, можем да заложим на символичен модел детско легло във формата на кола. Тези модели детски легла са изключително подходящ избор, особено за децата, които трудно се впечатляват от необходимостта да спазват вечерния час за сън.

Детските легла във формата на коли са не просто стилна декорация към обзавеждането, но и притежават някои ненадминати качества, търсени при избора на детско легло.

Спортната форма на тези модели детски легла коли е изключително заоблена, а малкото ръбове често са защитени от меки кантове, като по този начин предоставяме на своето дете обезопасено място за всякакви активни игри и луди приключения, без да се притесняваме от евентуални инциденти. Някои модели детски легла коли се предлагат с включен ортопедичен матрак с щампа, която да завърши спортната визия на детското легло.

Подматрачното пространство на тези детски легла също предполага пространство за съхранение, особено ценно за всяка детска стая, изпълнена с мечти и играчки. За пълно удоволствие на мъниците, някои спортни модели детски легла се предлагат с фарове със сензорно управление и възможност за въртящи се колела. Цялата долна част на детското легло е снабдена с RGB осветление с дистанционно управление, за да предразполага към сладки сънища без излишни притеснения от тъмнината.

Детски легла тип сандвич

Детско легло сандвич с чекмеджета, повдигащ механизъм и матраци за детска стая
Детско легло "Сандвич"

Детските легла тип сандвич са компактен вариант за всички деца, които от съвсем малки обичат компанията на своите връстници. Тези модели детски легла предоставят двойно място за сън само с едно движение чрез издърпване на долното легло от подматрачното пространство на основното детско легло.

По този начин през деня мъниците могат да се възползват от просторно място за игри, докато вечер детската площадка се превръща в „спалня”. Детските легла тип сандвич са изключително примамлив вариант и за деца, които се въртят много по време на сън и често се случва на сутринта да се озоват на земята.

Дори и да не се използва за активен сън, долната част на детското легло предлага пространство за игри и забавления през студените месеци, за да не се притесняваме, че мъникът ще настине на студената подова настилка.

Детските легла тип сандвич са успешен вариант за доставяне на комфорт по време на сън на две деца. Тези модели детски легла са предпочитана опция, ако имаме племенници или приятелски семейства с деца, които често остават да пренощуват след късна и изморителна активна игра.

Независимо от това, когато обзавеждаме детска стая за две деца, по-оптималният вариант е да се насочим към двуетажни детски легла, вместо към модели детски легла тип сандвич, за да дарим мъниците с чувство на равнопоставеност.

Двуетажни детски легла

Детски двуетажни легла с бюро, пързалка за детска стая
Двуетажни детски легла със стъпала, стълба и чекмеджета

Двуетажните детски легла си остават най-вълнуващият избор за детска стая. Независимо дали сме родители на едно или две деца, двуетажните детски легла създават истинско удоволствие за децата, поради нетипичното си разположение. Стандартните модели двуетажни детски легла предполагат наличието на самостоятелно детско легло на всеки един от двата етажа.

Това е най-компактният вариант за разположение на детска стая с малка квадратура. Горното пространство от двуетажното детско легло е цялостно обезопасено от табли и оградка във външната част на леглото, а достъпът до него е улеснен от стълбичка. В зависимост от моделите двуетажни детски легла, пространството между двата етажа може да бъде заето от етажерка или дори гардероб, за да се възползваме максимално от практичността на тези модели детски легла.

Двуетажните детски легла често остават незадоволен копнежа на децата, които нямат братче или сестричка. За да сбъднем всички съкровени желания на детето си, а същевременно да не губим ползите от пространството под високото детско легло, са създадени и двуетажни единични детски легла.

Пространството под втория етаж може да бъде компактно конфигурирано с двукрилен гардероб, детско бюро и етажерка, а при по-ниско ниво на високото детско легло, пространството остава запълнено с множество шкафове и ниши, а бюрото на колелца магически се издърпва от цялата конфигурация.

Детски ъглови легла

Детски ъглови легла с повдигащ механизъм, ракла и чекмеджета
Детски ъглови легла с повдигащ механизъм, чекмеджета и ракла

Всяка стая има мъртви пространства и обикновено това са ъглите. Но за всяко такова пространство и за всяка стая има много начини, по които можете творчески да използвате по-добре. Ъгловите легла са отлична идея и има повече от един начин, по който можете да ги стилизирате.

Леглото на вашето дете е най-важната мебел в стаята му. Собствено пространство за почивка, четене, чат и разбира се, сънуване. Изберете от нашето разнообразие от красиви, висококачествени детски ъглови легла в стил, размер и дизайн, които ще подхождат идеално на пространството и личността на вашето дете.

Най-важното съображение при избора на легло ще бъде възрастта на вашето дете и неговия жизнен етап. Братята или сестрите, които споделят една стая и са достатъчно млади, ще харесат нашите ъглови легла. Тези легла са забавни и много практични, спестяват допълнително легло, както и осигуряват място за съхранение.

Виж още