Детски столове за бюро

(160 продукта)

Детски столове за бюро за всеки етап от училищния живот

Качествени детски столове за бюро
Детски столове за бюро

Когато става въпрос нашите деца, ние сме свикнали да избираме най-доброто от най-доброто. Тяхната невинност и крехкост, която тепърва ще утвърждава своята позиция и сила в обществото, налага да им се предостави най-добрата възможност за психично и физично развитие. Детският гръбначен стълб е обект съществено внимание още от самото раждане, но в процеса на растеж детето продължава да се нуждае от подходяща лумбална опора. Правилната стойка на тялото се изгражда основно чрез спортни занимания, които подпомагат развитието и укрепването на гръбначните мускули, но вниманието от страна на родителите върху положението на гърба по време на ходене и в седнало положение също оказва влияние. За да осигурим на бъдещия ученик подходяща и здравословна образователна среда у дома, е важно да позиционираме бюрото в светла и просторна част на детската стая, както и да заложим на подходящ за възрастта детски стол за бюро.

Основни насоки при избора на детски столове за бюро

Вълненията и притесненията около първия учебен ден със сигурност са неизбежни, а често самите родители са основно подвластни на тези емоции, които същевременно са свързани и с нотки на гордост спрямо бъдещите успехи на своите невръстни деца. Наред с километричния списък с пособия за училище, идва ред и на реорганизирането на детската стая с обособяване и обзавеждане на ученическия кът. Подходящият избор на модел ученическо бюро е съпътстван и с покупката на комфортен детски стол за бюрото. Подобно на нуждите, които съблюдаваме при възрастните, детските столове за бюро също имат за цел да подсигурят правилната и същевременно удобна стойка на детето.

Детските столове за бюро трябва да бъдат съобразени с възрастта и височината на детето, като размерът на детските столове за бюро трябва да позволява свободното стъпване на земята с цяло ходило. Освен това, детските столове за бюро трябва да осигуряват и правилен ъгъл на сгъване на краката в коляното, който би следвало да бъде 90°. Ако предварително сме се насочили към стандартен нерегулируем детски стол за бюро, подобен на масово използваните детски столове за бюро в училищата, но сметнем, че детето ни все още не е израснало достатъчно, за да достига пода, то би било по-добре да осигурим допълнителна опора чрез помощно столче за крака или друго подобно трупче, отколкото просто да оставим краката на детето да висят от детския стол за бюро, свободно отпуснати във въздуха.

Продължавайки да разглеждаме стойката на детето в седнало положение, детските столове за бюро с по-тясна седалка биха позволили на детето да се облегне, придавайки на гръбначния стълб необходимата лумбална опора. Дори и да не открием детски стол за бюро с оптимална за детето седалка, то можем да поставим възглавница, която да компенсира разстоянието, вместо да оставяме детето да се свлича назад, в опит да се подпре на облегалката на детските столове за бюро. За да си спестим и тази допълнителна екстра към установяването на комфорт от страна на детския стол за бюро, просто можем да заложим на модел детски стол за бюро с регулируема височина на самата седалка, както и контрол върху позицията на облегалката.

Детски столове за бюро за най-малките

Няма нищо лошо в това да предпочетем стандартен детски стол за бюро към организацията на домашния ученически кът. Все пак това са традиционно използваните детски столове за бюро в училищата, така че децата са привикнали към подобни модели. Изцяло пластмасовите стандартни детски столове за бюро очароват с олекотените си и компактни размери и с лекота могат да бъдат премествани от самите деца. Заедно с това, тези модели детски столове са изключително устойчиви на натоварване, а цялостната им конструкция и заоблените ъгли напълно елиминират инциденти, вследствие на активна игра.

Пластмасовите детски столове за бюро са предпочитан избор сред по-малките деца и поради разнообразието от меки пастелни цветове, които придават на ученическия кът допълнително спокойствие и същевременно уют.

Освен устойчивост, стандартните модели детски столове за бюро предполагат и стабилност, която се асоциира и с по-висока концентрация при най-малките ученици. Преходът от игри и забавления към отговорности и учене със сигурност представлява сериозна промяна в детското съзнание. Нуждата от физическа активност през целия ден трудно успява да бъде укротена, като дори и по време на хранене децата често се въртят, нетърпеливи да се върнат към по-любимите си занимания. Офис моделите детски столове за бюро с колелца биха могли да възбуждат нуждата им от постоянна активност, премествайки вниманието им от уроците върху движението на детския стол за бюро.

Регулируеми детски столове за бюро

Регулируеми детски столове за бюро
Регулируем детски стол за бюро

Разбира се, офис моделите детски столове за бюро са се затвърдили като класически избор. Възможността за регулиране на височините на седалката и облегалката прави детските столове за бюро универсален избор спрямо цената им. Благодарение на газовия амортисьор на тези модели детски столове за бюро, процесът по израстване ще бъде съпътстван от промяна във височината на детския стол за бюро, а не от цялостна смяна на обзавеждането.

Регулируемите детски столове за бюро позволяват да осигурим на децата си адаптивен комфорт, а същевременно и забавление по време на учене. Повечето модели детски столове за бюро се предлагат с вълнуващи и весели принтове със снимки на любими герои, а за по-големите ученици можем да заложим на изчистен модел детски стол за бюро в подходящ за интериора на стаята нюанс.

Ергономични детски столове за бюро

Ергономични детски столове за бюро
Ергономичен детски стол за бюро

С преминаване в по-горни класове, уроците стават все по-дълги и сложни, а учениците прекарват все повече време над своите домашни, почти конкурирайки се с работния ден на своите родители. Забавленията също много често се изразяват в стоене пред компютъра, което допълнително увеличава часовете, прекарани на детския стол за бюро. Регулируемият модел с апликации на феи и роботи вече изглежда прекалено „бебешки”, а и комфортът се изразява в по-усъвършенствани характеристики при детските столове за бюро. Ергономичните модели детски столове за бюро биха задоволили напълно нуждата от подходяща и стабилна лумбална опора, като регулируемите позиции на седалката и облегалката при детските столове за бюро запазват своето присъствие.

Въртящата се на 360° седалка на ергономичните модели детски столове за бюро предполага лесен достъп до всичко необходимо на ученика, особено когато броят на учебниците и помагалата нараства, а към учебния процес се включва и техниката. Подлакътниците, добавени към ергономичните модели детски столове за бюро, придават допълнителна опора и на ръцете, които все по-активно участват в обучителния процес. Също така, облегалките от стабилна мрежеста материя не просто насочват тялото към правилна позиция, но и му позволяват да диша.

Виж още