Бебешки легла - кошари и креватчета

(65 продукта)

Многофункционалната страна на бебешките легла

В моментите, в които с трепет очакваме своя наследник, вълненията обхващат всичко, до което съвсем скоро той ще се докосне. От първите лигавничета в синьо и розово, очаквайки окончателното потвърждение за пола на бебчето, до цялостното обзавеждане на бебешката стая или предвидения бебешки кът в нашата спалня.

Бебешки кошари с повивалник и чекмеджета - комод на добра цена
Бебешко легло тип кошара с повивалник и чекмеджета

На първо време обзавеждането не се изразява в много мебели – подходящо бебешко легло и скрин с повивалник са напълно достатъчни, за да сме сигурни, че ще внесем необходимото удобство в живота на мъника. Това обаче не подценява ролята на правилно подбрания модел бебешко легло, както и комфорта от подходящия ергономичен бебешки матрак.

Бебешко легло тип кошара

Бебешкото легло тип кошара е най-предпочитаният избор от всички родители. Компактните текстилни модели с мрежести стени са удобно решение и на изгодна цена, носещо със себе си и много предимства. Първото удобство на този тип бебешки легла е лесният механизъм на сгъване и разгъване, както и олекотената конструкция на бебешкото легло. Тези модели са изключително подходящи и за пътуване, благодарение на практичната чанта за пренасяне, която върви в комплект с бебешкото легло.

Мрежестите страни на този модел бебешко легло тип кошара предполагат по-добра вентилация, а регулируемите нива на сън са съобразени с нуждите на бебето в процеса му на израстване. Някои модели бебешки легла предвиждат и страничен отвор с цип, който да улеснява вече поотрасналия мъник в достъпа, когато бебешкото легло се използва единствено като кошара за игри.

За родителите, които държат на изпипаните детайли в интериорния дизайн на бебешката стая още от самото начало, са създадени и бебешки легла тип кошара от МДФ плоскости. Тези модели бебешки легла придават романтична и стилна атмосфера в бебешката стая, а същевременно са съобразени с всички изисквания относно изработката на бебешко легло.

Липсата на лепила и изкуствени материи гарантират екологично чистата и здравословна среда на бебчето. Дървените бебешки легла разполагат с подвижни решетки с МДФ профил, като позволяват плътното поставяне на бебешкото легло до спалнята на родителите още през първите месеци от живота на бебето. Тези модели бебешки легла също предоставят възможност за регулиране нивата на сън, както и опция за добавяне на колелца за по-лесно преместване на бебешкото легло.

Бебешко легло за новородено

Съществуват и някои стилни и луксозни, но не толкова практични варианти на бебешко легло – кошарите за новородено. Неудобството на тези модели бебешки легла е тяхното ограничение относно периода на ползване, защото са подходящи само за бебета от раждането до 6 месеца.

Бебешките легла за новородено със сигурност най-силно се доближават до мечтания от нас модел бебешко легло, поставено в средата на бебешката стая, благодарение на драматичната им кукленска визия.

Разбира се, нека не заклеймяваме бебешкото легло за новородено като излишна покупка, защото и то притежава своите уникални предимства. Тези модели разполагат с удобно кошче с матрак, което освен да дарява бебчето с качествена почивка, може да се сваля и използва като преносим кош за новородено.

Тези модели бебешки легла често са снабдени и с преносимо интерактивно устройство с вибриращ механизъм, музика и светлини, които да успокояват и приспиват бебето. Колелцата за лесно придвижване в комбинация с широкия сенник позволяват безпроблемното местене на бебешкото легло в по-слънчевите части на дома или дори изнасянето му на терасата.

Кошчето за съхранение на багаж позволява да имаме постоянен достъп до пелени, шишета с вода, играчки и изобщо всичко, от което имаме нужда за бебето.

Бебешко легло с люлеещ механизъм

Бебешка легло кошара с подвижен механизъм - тип люлка
Бебешко легло тип люлка

Бебешките легла с люлеещ механизъм, които се явяват и необходим помощник в приспиването на мъника, са другите любимци на родителите. са другите любимци на родителите, които се явяват и необходим помощник в приспиването на мъника. Със сигурност един от най-тежките етапи от родителството е денонощното будуване вследствие на постоянните събуждания на бебчето.

Люлеенето от край време е успокоявало мъниците, унасяйки ги в сладък сън. Бебешките легла с люлеещ механизъм са чудесен комбиниран вариант, който не налага нуждата от закупуването на отделна люлка. Тези модели бебешки легла предлагат и възможност за застопоряване на люлеещия се кош в моментите, когато се нуждаем от по-голяма стабилност на бебешкото легло.

Колелцата предполагат лесно и безпроблемно преместване на бебешкото легло в различните помещения от дома, а решетките от двете страни на бебешкото легло ни осигуряват непосредствен контакт с бебчето. Висококачествената изработка от естествени материали може да ни гарантира както стабилност на цялата конструкция, така и здравословна среда за детето.

Бебешко легло в конфигурация с чекмеджета и комод

Бебешката стая и до днес си остава дълбоко индивидуално решение. Не всеки е готов да остави пеленачето си без надзор през нощта, независимо от внедряването на бебефоните с възможност за видеонаблюдение. В други случаи просто разположението на дома не позволява отделянето на бебешка стая. Съобразени с всякакви подобни предпоставки, са създадени бебешките комплекти, които включват в себе си детско легло с чекмеджета, което съдържа бебешкото легло и комод, върху който най-често се поставя повивалника.

Тези така сладки бебешки легла са практична и компактна комбинация за всяка спалня. Освен със стилната си визия, те очароват и с множеството си предимства.

Кошарката често разполага с люлеещ механизъм, който предполага възможност и за застопоряване. Подвижната решетка на бебешкото легло позволява улеснен достъп за родителите до бебето, както и възможност за безпроблемна поддръжка на спалното бельо, а регулируемото ниво на дъното позволява да адаптираме бебешкото легло към процеса на израстване на мъника.

Скринът в непосредствена близост до бебешкото легло улеснява родителите при преповиването, масажирането и преобличането на бебчето, благодарение на удобните чекмеджета, в които можем да съхраняваме бебешките дрешки и козметика.

Друго преимущество на бебешките комплекти е възможността след години да се трансформират в отделни мебели.

В първият случай, конфигурацията се разделя на бюро, детско легло и комод. Кошарата се изважда и обръща, предоставяйки голяма и стабилна площ за всякакви рисунки и други детски творчества, комодът продължава да играе същата роля, но отново поставен извън очертанията на детския комплект, а основата функционира като детско легло в съчетание с подходящ за размерите му матрак.

При другата възможна трансформация, комплектът се разделя на кошарка, отново в съчетание с детско легло и комод. Тази конфигурация е изключително подходящо решение при появата на второ детенце, като по този начин не се налага да купуваме ново детско или бебешко легло, поне на първо време. По този начин първоначалната инвестиция за бебешки комплект ни спестява не просто пари, но и пространство и излишни притеснения във времето.

Виж още